Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -3,7%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείθχηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,9% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής στο +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανικής παραγωγή της Γερμανίας υποχώρησε κατά -3,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,8% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας υποχώρησε κατά -2,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα κατασκευών διαμορφώθηκε στο -2,4%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι παραπάνω τομείς, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά +0,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες κατηγορίες η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +2%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Destatis, οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +4,5% σε ετήσια βάση, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τις εισαγωγές της χώρας, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά +4,9%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να καταγράψει διεύρυνση της τάξεως του +10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 18,7 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης