Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Η ιαπωνική οικονομία έχει διατηρήσει τη δυναμική της παρά τις αρνητικές επιδράσεις από το εξωτερικό

Kuroda (BoJ): Η ιαπωνική οικονομία έχει διατηρήσει τη δυναμική της παρά τις αρνητικές επιδράσεις από το εξωτερικό
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι το οικονομικό σύστημα της Ιαπωνίας διατηρεί τη σταθερότητά του
Στο γεγονός ότι η οικονομία της Ιαπωνίας έχει διατηρήσει τη δυναμική της αναφέρθηκε σήμερα (8/7) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Haruhiko Kuroda, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επιβράδυνση από το εξωτερικό έχει ασκήσει πιέσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας συνεδρίασης της Τράπεζας, επανέλαβε ότι «θα πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στην πολιτική μας προκειμένου να διατηρήσουμε τη δυναμική της οικονομίας προς τον στόχο πληθωρισμού».
«Η οικονομία της Ιαπωνίας είνια πιθανό ότι θα συνεχίσει την επέκταση, αν και έχει επηρεαστεί από την επιβράδυνση στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Kuroda, αναφερόμενος κυρίως στην παραγωγή και τις εξαγωγές της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι «ο καταναλωτικός πληθωρισμός κινείται προς το εύρος του 0,5% με 1%».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Bank of Japan υπογράμμισε ότι «το οικονομικό σύστημα της Ιαπωνίας διατηρεί τη σταθερότητά του», ενώ κατέστησε για ακόμα μία φορά σαφές ότι η Τράπεζα θα διατηρήσει την πολιτική της για όσο χρειαστεί, προκειμένου να επιτεύχει τον στόχο πληθωρισμού στο 2% με σταθερό τρόπο.
«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020», πρόσθεσε ο Haruhiko Kuroda, ο οποίος αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί σταδιακά στο 2%.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τη θέση ότι οι περιφερειακές οικονομίες της χώρας θα συνεχίσουν την επέκταση ή την ανάκαμψή τους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έχει αρχίσει να επηρεάζει περισσότερες εταιρείες.
Η Bank of Japan διατήρησε τις εκτιμήσεις της και για τις εννέα περιοχές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η σταθερή εγχώρια ζήτηση αντισταθμίζει ορισμένα σημάδια αδυναμίας στις εξαγωγές και την παραγωγή.
«Ένας σχετικά αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων επεσήμανε τις αυξανόμενες αβεβαιότητες σχετικά με τις προοπτικές για τις υπερπόντιες οικονομίας και τον αντίτκυπό τους, αντανακλώντας τις εμπορικές τριβές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η Bank of Japan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης