Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Ηχηρή νίκη Μητσοτάκη – Τέλος ενός κύκλου στην Ελλάδα

El Pais: Ηχηρή νίκη Μητσοτάκη – Τέλος ενός κύκλου στην Ελλάδα
Η ΝΔ το κόμμα που οι εκλογείς τιμώρησαν το 2015 επιστρέφει από την κύρια πόρτα γράφει η El Pais
Για ηχηρή νίκη του Κ. Μητσοτάκη και για το τέλος ενός κύκλου στην Ελλάδα με την ήττα του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα El Pais.
«Τέλος ενός κύκλου στην Ελλάδα.
Ωσάν η παρένθεση των τεσσάρων ετών του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπήρξε, ή σάμπως να ήταν ένα μακρινό όνειρο, η παραδοσιακή πολιτική ξαναεπιβλήθηκε στην Αθήνα, με μία πλειοψηφία όμοια άλλων εποχών, με τη μορφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, επίγονου μίας σημαντικής δυναστείας συντηρητικών πολιτικών.
Η Νέα Δημοκρατία, το ίδιο κόμμα που οι εκλογείς τιμώρησαν το 2015 για την εφαρμογή των μνημονίων, επιστρέφει από την κύρια πόρτα (39,9% των ψήφων) σε μία εκλογική αναμέτρηση που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και γνώριζε πως θα τη χάσει (31,5%)» επισημαίνει η El Pais, τονίζοντας ότι πρόθεση των Ελλήνων ψηφοφόρων ήταν να γυρίσουν σελίδα όσο το δυνατόν το συντομότερο από τη σκληρή περίοδο των μνημονίων.
«Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης θα είναι το πρόσωπο που θα το επωμισθεί, με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και απελευθέρωσης της οικονομίας» τονίζει η ισπανική εφημερίδα, η οποία παραθέτει τα στοιχεία από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.
Η El Pais κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο περιγράφει ως «έναν τραγικό ήρωα, που έβλεπε να μαζεύονται από πάνω του οι μαύρες προοπτικές», ο οποίος μάλιστα στην τελευταία του προεκλογική ομιλία «παρουσιάσθηκε χωρίς το συνηθισμένο του οίστρο (καθώς όπως είναι παραδεκτό από όλους είναι πιο χαρισματικός ρήτορας από τον Μητσοτάκη)», «κληθείς να υποστηρίξει έναν ρόλο, στον οποίο ήδη δεν πίστευε, να υπερασπίσει όσα ήταν αδύνατο να υπερασπίσει, μεταξύ αυτών και τη συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας», την οποία όπως επισημαίνει η ισπανική εφημερίδα, απέρριψε το 60% με 70% των Ελλήνων.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης