Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Mail: Ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ αποκαλεί τον Trump ανίκανο και ανασφαλή

Daily Mail: Ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ αποκαλεί τον Trump ανίκανο και ανασφαλή
Η κυβέρνηση Trump δεν πρόκειται να γίνει πιο φυσιολογική, λιγότερο δυσλειτουργική, λιγότερο απρόβλεπτη, λιγότερο διχασμένη, λιγότερο αδέξια και ανίκανη διπλωματικά 
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ Kim Daroh ο οποίος αναφέρθηκε με άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Donald Trump τον οποίο αποκάλεσε "ανίκανο και ανασφαλή"
Σύμφωνα με αποκαλύψεις διπλωματικών εγγράφων που δημοσίευσε η Daily Mail On Sunday ο βρετανός πρέσβης Kim Daroh, ένας από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες της Βρετανίας, αναφέρει ότι η περίοδος διακυβέρνησης του Trump μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο και στον απόλυτο εξευτελισμό του Αμερικανού προέδρου.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η διοίκηση πρόκειται να γίνει πιο φυσιολογική, λιγότερο δυσλειτουργική, λιγότερο απρόβλεπτη, λιγότερο διχασμένη, λιγότερο αδέξια και ανίκανη διπλωματικά», φέρεται να έγραψε ο Daroh σε ένα ενημερωτικό υπόμνημα, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα.
Όπως αναφέρει η Mail on Sunday, ο Βρετανός πρέσβης χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς και για τον ίδιο τον Trump, ο οποίος έγινε δεκτός από τη Βασίλισσα Ελισάβετ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, φέρεται να τον αποκάλεσε ανασφαλή και ανίκανο.
Σε ένα υπόμνημα που εστάλη μετά την επίμαχη επίσκεψη, o πρεσβευτής αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η ομάδα του εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία των Βρετανών, αλλά προειδοποιεί το Λονδίνο να μην περιμένει πολλά, αφού για τον Τραμπ προτεραιότητα έχει πάντα η προάσπιση των αμερικανικών συμφερόντων.
Ο Daroh αναφέρει ότι τα αμερικανικά δημοσιεύματα για άγριους καυγάδες και χάος στον Λευκό Οίκο, που διαψεύδει κατηγορηματικά ο Trump αποκαλώντας τα fake news, σε μεγάλο βαθμό ευσταθούν.
Ο Daroh τοποθετήθηκε στο πόστο του Βρετανού πρέσβη στις ΗΠΑ το 2016, προτού ο Trump εκλεγεί πρόεδρος. Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα καλύπτουν μια περίοδο από 2017 μέχρι σήμερα.
Το Foreign Office, στην πρώτη του δήλωση, δεν διέψευσε την αυθεντικότητα των υπομνημάτων.
«Οι Βρετανοί πολίτες περιμένουν από τους πρεσβευτές μας να παρέχουν στους βουλευτές μια ειλικρινή, ωμή αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα που βρίσκονται. Οι απόψεις τους δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα της απόψεις των βουλευτών ούτε και της κυβέρνησης. Τους πληρώνουμε για να είναι ειλικρινείς. Η ομάδα μας στην Ουάσινγκτον έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο και αναμφίβολα αυτοί δεν θα επηρεαστούν από κακόβουλες συμπεριφορές», είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, όταν ρωτήθηκε για πιθανές επιπτώσεις των αποκαλύψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης