Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στις κάλπες οι Έλληνες, μετρημένες οι ώρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Reuters: Στις κάλπες οι Έλληνες, μετρημένες οι ώρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα
Στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλούμενο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εκτιμά ότι νικητής θα είναι η συντηρητική ΝΔ, βάζοντας τέλος στα τέσσερα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως αναφέρεται βύθισε την χώρα περισσότερο στο χρέος και στις πολιτικές κρίσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, οι εκλογές αυτές είναι κυρίως μια αναμέτρηση δύο υποψηφίων, του 44χρονου Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε την εξουσία το 2015 με την υπόσχεση να καταργήσει τη λιτότητα για να υπαναχωρήσει αργότερα και του 51χρονου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προέρχεται από μια γνωστή πολιτική δυναστεία.
Το δημοσίευμα επικαλείται τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες θέλουν τη ΝΔ να προηγείται με 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία.
Η οικονομία είναι το κύριο ζήτημα αναφέρει στο Reuters ο Θωμάς Γεράκης επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων MARC.
«Οι ψηφοφόροι θέλουν να ξέρουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να δώσει στους Έλληνες έναν καλύτερο αύριο.
Κάποιοι ψηφοφόροι θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αθέτηση των υποσχέσεών του» υποστηρίζει ο κ.Γεράκης με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε σφοδρή κριτική τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη μεγάλη καταστροφή με την πυρκαγιά στο Μάτι, την ώρα που η Ελλάδα παραμένει υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων για την οικονομία της.
Από την πλευρά της η ΝΔ ελπίζει ότι με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει, θα καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις απαιτήσεις τους για τα δημοσιονομικά της χώρας.
«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο κ.Μητσοτάκης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως κάθε ψήφος στον Μητσοτάκη πηγαίνει στο πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα στο γκρεμό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης