Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Συντονιστή «Κυπριακών Υποθέσεων» στα Κατεχόμενα διορίζει ο Erdogan

Κύπρος: Συντονιστή «Κυπριακών Υποθέσεων» στα Κατεχόμενα διορίζει ο Erdogan
Ο Συντονιστής Κυπριακών Υποθέσεων, θα έχει καίριο ρόλο για όλα τα θέματα Τουρκίας και Ψευδοκράτους

Ο Tayyip Erdogan με Προεδρικό διάταγμα προχώρησε στην ίδρυση συντονιστικού οργάνου και το διορισμό «Συντονιστή Κυπριακών Υποθέσεων» το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως. 
Ο Συντονιστής Κυπριακών Υποθέσεων, θα έχει καίριο ρόλο για όλα τα θέματα Τουρκίας και Ψευδοκράτους.
Με άλλα λόγια τα κατεχόμενα παίρνουν την εικόνα επαρχίας ή νομού της Τουρκίας. Τα στοιχεία και οι ευθύνες του Συντονιστή είναι τα εξής:

- Θα επέχει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης Erdogan ή υπουργού.
- Αποστολή του θα είναι η εξεύρεση τρόπων ανάπτυξης της οικονομίας του ψευδοκράτους σε συντονισμό με τις κατοχικές αρχές. Με άλλα λόγια θα συντονίζει και θα σχεδιάζει την παροχή της οικονομικής, υλικής και τεχνικής βοήθειας που θα προέρχεται από την Τουρκία προς τα Κατεχόμενα.
- Θα συσταθούν κατόπιν έγκρισης της τουρκικής προεδρίας, προσωρινές ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών, προκειμένου να παρακολουθούν και να αξιολογούν την εφαρμογή των οικονομικών προγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί
- Οι αρχές του ψευδοκράτους θα τον ενημερώνουν για κάθε θέμα και θα ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με το sigmalive.
 
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας - Ψευδοκράτους  το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις και τα έξοδα του στρατού.
Η τουρκική κατοχή αφήνει ακόμη πιο βαθιά το ίχνος της καθώς ήδη η Τουρκία ελέγχει το Ψευδοκράτος τόσο με την παροχή νερού αλλά και ηλεκτρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης