Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Το πρόγραμμά μας είναι κρυστάλλινο όχι κρυφό όπως της ΝΔ - Η ΝΔ έχει πρόγραμμα ΔΝΤ

Παππάς: Το πρόγραμμά μας είναι κρυστάλλινο όχι κρυφό όπως της ΝΔ - Η ΝΔ έχει πρόγραμμα ΔΝΤ
Tο Κίνημα Αλλαγής ότι παραμένει πιστό στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Ν. Παππάς
«Το πρόγραμμά μας είναι κρυστάλλινο, όχι κρυφό όπως της ΝΔ» και είναι πρόγραμμα ανάταξης της κοινωνίας και της οικονομίας, δηλώνει σε συνέντευξή του στη Realnews  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Νίκος Παππάς.
Υπενθυμίζει ότι «παραλάβαμε μια Ελλάδα παρία, στο χείλος του γκρεμού» και προσθέτει ότι «σήμερα έχουμε μια χώρα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη, με ενισχυμένο γεωστρατηγικό status και συμμαχίες που την καθιστούν παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
Υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόγραμμα ανάταξης της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ το ΝΔ «είναι πρόγραμμα ΔΝΤ, πρόγραμμα αποσταθεροποίησης.
Ξεκίνησε με δυο πυλώνες, φοροελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις, συνέχισε με παραπομπή των μέτρων ελάφρυνσης στο μέλλον, έως ότου καταργήθηκαν οριστικά.
Είτε γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2019, είτε γιατί πρέπει- κατά τα στελέχη της ΝΔ- να υπάρξει ένα «πρώτο κύμα μεταρρυθμίσεων», είτε γιατί θέλουν συναίνεση των εταίρων για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, που όμως έχει ήδη μειώσει ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς αντιδράσεις».
Ο κ. Παππάς τονίζει πως «αυτό που μένει, αν κανείς ξύσει την επιφάνεια του προγράμματος της ΝΔ, είναι το κύμα μεταρρυθμίσεων -ήτοι περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις και outsourcing.
Αν συνυπολογίσουμε ότι τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν το ΔΝΤ φυσικό σύμμαχο και θέλουν να φέρουν από την πίσω πόρτα πιστοληπτική γραμμή στήριξης, πάμε πρόσω ολοταχώς για νέο μνημόνιο».
Ακόμη, κάνει λόγο για λυσσαλέα μιντιακή επίθεση που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει για το Κίνημα Αλλαγής ότι παραμένει πιστό στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κληθείς να απαντήσει για το ποιο θεωρεί ότι ήταν το σημαντικότερο έργο του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο κ. Παππάς αφού σημειώνει ότι ήταν παγωμένα τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ψηφιακή πολιτική ύψους 1,2 δισ. , τονίζει ότι «η ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ξαναϊδρύσει, μας έδωσε τη δυνατότητα να κινητοποιήσουμε επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες, να έχουμε εκτελέσει το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, να έχουμε ολοκληρώσει τον διαγωνισμό  για την τεράστια δημόσια υποδομή της γεωργίας ακριβείας, να χρηματοδοτούμε πάνω από 50 οπτικοακουστικές παραγωγές και να εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το Διάστημα».         
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης