Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κατρούγκαλος: H αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων μας δεν αφήνει περιθώρια για τυχοδιωκτισμούς στην Τουρκία

tags :
Κατρούγκαλος: H αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων μας δεν αφήνει περιθώρια για τυχοδιωκτισμούς στην Τουρκία
Η Τουρκία συντηρεί και ενίοτε κλιμακώνει την ένταση, ωστόσο δεν επιδιώκει ούτε εκείνη ένα θερμό επεισόδιο
«Η Τουρκία συντηρεί και ενίοτε κλιμακώνει την ένταση, ωστόσο δεν επιδιώκει ούτε εκείνη ένα θερμό επεισόδιο», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Προσθέτει πως «οι διπλωματικές συμμαχίες και η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων μας δεν αφήνουν περιθώρια για τυχοδιωκτισμούς», υπογραμμίζοντας πως παράλληλα «παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση» και «για να αποκλείσουμε ακόμη και το ενδεχόμενο ενός "ατυχήματος", επιδιώκουμε την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, με συνέχιση της συζήτησης για την εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».
Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, λέει πως «αποτελεί το κατεξοχήν θέμα στο οποίο αναδεικνύεται τόσο η υποκρισία, όσο και η αντιφατικότητα της Νέας Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι η δημοσιοποίηση των επιστολών Καραμανλή αποδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας της.
Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ακόμη ότι η μερική ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης εάν κερδίσει η ΝΔ, δημιουργεί κινδύνους και για τις τωρινές συντάξεις, ενώ «κίνδυνο θα διατρέξουν άλλωστε και οι κύριες συντάξεις, αφού ο κ. Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει μείωση των εισφορών από 20% σε 15%». Και προσθέτει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της που είναι και αντιφατικές.
Τέλος, λέει ότι είναι εφικτή η ανατροπή στην κάλπη της Κυριακής γιατί το διακύβευμα είναι διαφορετικό. «Αυτή τη φορά ψηφίζουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
Θα κρίνει αν θα μείνει ζωντανή η ελπίδα για μια νέα μεταπολίτευση ή θα γυρίσουμε πίσω στις πρακτικές που κατέστρεψαν τη χώρα», σημειώνει, επισημαίνοντας: «Για να πείσουμε τους πολίτες που περίμεναν περισσότερα από εμάς να πάνε στις κάλπες και να μας δώσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους, πρέπει να αναδείξουμε τα μεγάλα διλήμματα: Θα επιλέξουν ανάμεσα στη συνέχεια ενός δρόμου ανάπτυξης για όλους ή μόνο για τους λίγους; Τη συνέχιση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την εμβάθυνση των δικαιωμάτων, ή την παλινόρθωση μιας Δεξιάς με πρωτόγνωρα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά χαρακτηριστικά;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης