Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Κύκνειο άσμα του Draghi η ανακοίνωση νέου QE τον Οκτώβριο 2019

Capital Economics: Κύκνειο άσμα του Draghi η ανακοίνωση νέου QE τον Οκτώβριο 2019
Νέο QE και μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, πριν το τέλος του 2019
H ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) θα είναι το κύκνειο άσμα του Mario Draghi στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με την Capital Economics.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τον ορισμό της Christine Lagarde στην προεδρία της ΕΚΤ, ενισχύουν την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια και θα επανεκκινήσει QE πριν τελειώσει το έτος.
Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο είναι αρνητική για τις αρχές του τρίτου τριμήνου.
Επιπλέον, οι υποκείμενες πιέσεις στις τιμές παραμένουν υποτονικές.
Εν τω μεταξύ, η κα Lagarde έχει γενικά υποστηρίξει τη χρήση των «μη συμβατικών» εργαλείων των κεντρικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιτοκίων και των αγορών ενεργητικού.
«Συνεπώς, συνεχίζουμε να περιμένουμε από την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και ο Mario Draghi να ανακοινώσει νέο γύρο QE στην τελευταία του συνεδρίαση ως πρόεδρος τον Οκτώβριο, με τις νέες αγορές να ξεκινούν τον επόμενο μήνα όταν η κα Lagarde θα έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», αναφέρει η Capital Economics. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης