Τελευταία Νέα
Πολιτική

BBC: Τα 5 θέματα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις ελληνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

BBC: Τα 5 θέματα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις ελληνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου
Οικονομία, μεταναστευτικό και φονική πυρκαγιά είναι μεταξύ των θεμάτων που επηρεάσουν τους ψηφοφόρους στις εκλογές της Κυριακής (7/7/2019)
Τα 5 βασικά θέματα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εκλογές της Κυριακής (7/7/2019) παρουσιάζει το BBC.
Πιο αναλυτικά πρόκειται για τα εξής:

1. Λιτότητα και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν

Οι Έλληνες στήριξαν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015, λόγω της υπόσχεσης του να βάλει ένα τέλος στη λιτότητα.
Ωστόσο, άρχισε να εφαρμόζει ακόμα ένα μνημόνιο με σκληρές μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε ένα χαοτικό έτος που χαρακτηρίστηκε από το κλείσιμο τραπεζών και επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες.
Μετά το 2010, η Ελλάδα έλαβε τρία προγράμματα διάσωσης αξίας 289 δισ. ευρώ προτού βγει από το τελευταίο το 2018.
Σύμφωνα με το BBC, το γεγονός ότι η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και η ανάπτυξη έχει πλέον επιστρέψει, ως αποτέλεσμα της πειθαρχίας, η δημοτικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενισχυθεί.
«Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η ανάπτυξη περιορίστηκε στο 1,3%, πιο αδύναμη από το αναμενόμενο.
Κι αυτή η επίδοση είναι η αιτία για την ανησυχία σχετικά με το πως θα κλείσει το έτος» δηλώνει στο BBC ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ και συμπληρώνει «περιμένουμε πολλά πράγματα από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει».

2. Οι Έλληνες αναμένουν τους συντηρητικούς

Το BBC υποστηρίζει ότι o ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του, κυρίως τους νέους και υπενθυμίζει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που οι νέοι στήριξαν τη ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται χαμηλότερους φόρους, περισσότερες αποκρατικοποιήσεις ενώ σχεδιάζει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους δανειστές, καθώς η Ελλάδα παραμείνει υπό την εποπτεία της ευρωζώνης.

3. Η διαμάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με το BBC, η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε και λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η ΝΔ κάνοντας λόγο για προδοσία.

4. Το μεταναστευτικό

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στο μεταναστευτικό.
Μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR), έχουν έρθει 18.294.
Οι περισσότεροι από αυτούς που διασχίζουν την Τουρκία φεύγουν από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

5. Η φονική πυρκαγιά

Το BBC αναφέρει και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που τελικά απέκτησε και πολιτική διάσταση, καθώς πολλοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αργά αντανακλαστικά.
Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση όσων είχαν πολιτική ευθύνη αλλά και όσων είχα την ευθύνη να οργανώσουν την αντίδραση στη φωτιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης