Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης (υποψήφιος ΝΔ): Επιστροφή στην κανονικότητα

Χάρης Θεοχάρης (υποψήφιος ΝΔ): Επιστροφή στην κανονικότητα
Άρθρο του κ. Χάρη Θεοχάρη υποψήφιου της ΝΔ στις εθνικές εκλογές στο bankingnews.gr
Τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο βίο, στη δημόσια συζήτηση, αλλά και στο ιδιωτικό μας περίγυρο, όλοι μας έχουμε ακούσει ή υπογραμμίσει ή συζητήσει τη σημασία και την ανάγκη της επιστροφής στην κανονικότητα.
Έχει ειπωθεί και γραφτεί μερικές χιλιάδες φορές η λέξη κανονικότητα. Επιστροφή στην κανονικότητα, να γυρίσουμε στην κανονικότητα, να επαναφέρουμε την κανονικότητα, μοιάζει η κανονικότητα να αναδεικνύεται σε ένα κεντρικά ζητήματα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.
Σε αυτήν την γεμάτη ξεχωριστές στιγμές προεκλογική μου εκστρατεία στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, πολλοί συμπολίτες μου, μου ζήτησαν να συμβάλλω και εγώ στην επιστροφή της κανονικότητας.
Συνεπώς, είναι κρίσιμο να συμφωνήσουμε τι σημαίνει κανονικότητα, πως την αντιλαμβάνεται η καθεμιά και ο καθένας, πως τη νοηματοδοτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο είναι το περιεχόμενό της και κυρίως πως επιτυγχάνεται.
Καταρχάς κανονικότητα δεν είναι οι προσδοκίες μας ή τα αιτήματα μας ή η προσλαμβάνουσα για το ρόλο του κράτους.
Κανονικότητα είναι το σύνολο των κανόνων, των αρχών και της ηθικής που οφείλει να πρεσβεύει, υπηρετεί και εκπέμπει μια κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Κανόνες για την τήρηση του Νόμου, όλων των νόμων και όχι όσων μας εξυπηρετούν.
Καλύτεροι Νόμοι είναι αυτό που όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε, αλλά μέχρι να ψηφιστούν οφείλουμε έως να υπηρετούμε τους ισχύοντες.
Πρωτίστως όμως οι πολιτικοί αξιωματούχοι οφείλουν να υπηρετούν μια ηθική στη διακυβέρνηση.
Ηθική διακυβέρνηση σημαίνει καταρχάς χρηστή διακυβέρνηση, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ανάπτυξης.
Αλλά σημαίνει πολύ περισσότερο και καλή διακυβέρνηση, δηλαδή συμμετοχή των πολιτών, κράτος δικαίου, διαφάνεια και κοινωνική ενσωμάτωση.
Αξίες που πρέπει να αντανακλώνται στις αποφάσεις αλλά και στη συμπεριφορά των κυβερνητικών και των διοικητικών αξιωματούχων.
Η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία κατάσταση, την οποία χαρακτηρίζουμε ως μη κανονική, δηλαδή μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κακή και ανήθικη διακυβέρνηση.
Γι’ αυτό η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμη.
Η κρισιμότητά της δεν αναδεικνύεται από τον νικητή της ή τον ηττημένο της, αλλά από την επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια χάσαμε πολλά και δεν κερδίσαμε τίποτα ως κοινωνία, ως έθνος, ως χώρα.
Χάθηκαν δουλειές, χάθηκαν περιουσίες, χάθηκαν επιχειρήσεις, χάθηκε περισσότερο από το 1/3 του εθνικού εισοδήματος, χάθηκαν η ελπίδα και η προσδοκία.
Πρωτίστως χάθηκε η ηθική, η καλή και χρηστή διακυβέρνηση και μαζί με τις περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες υπέφερε και η Δημοκρατία μας.
Η αυτοδύναμη Ελλάδα μας δυναμώνει όλους.
Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι δίνουμε τη μάχη της εμπιστοσύνης δίπλα του, ζητάμε μια καθαρή εντολή, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η επιλογή ανήκει στις Ελληνίδες και του Έλληνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης