Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Πειρατής ο Haftar – Στήριξη στην κυβέρνηση του al-Sarraj

Erdogan: Πειρατής ο Haftar – Στήριξη στην κυβέρνηση του al-Sarraj
Επίθεση από τον Recep Tayyip Erdogan στον Khalifa Haftar 
Δριμεία επίθεση στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Khalifa Haftar, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, χαρακτηρίζοντας τον «πειρατή».
«Ο Haftar δεν είναι παρά ένας πειρατής εκεί κάτω», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Fayez al-Sarraj που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
Η κυβέρνηση αυτή έχει την έδρα της στην Τρίπολη, την οποία οι δυνάμεις του στρατάρχη Haftar επιχειρούν από τον Απρίλιο να καταλάβουν στρατιωτικά.
«Ελπίζουμε πως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Λιβύη θα έχει την ευκαιρία να οργανώσει εκλογές και πως ο λαός της θα μπορέσει να ασκήσει τα δημοκρατικά δικαιώματά του», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Οι εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τον Khalifa Haftar γνώρισαν μια κορύφωση τις τελευταίες ημέρες με τη σύλληψη από τις δυνάμεις του έξι τούρκων υπηκόων, οι οποίοι απελευθερώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.
Ο στρατάρχης είχε απειλήσει την περασμένη Παρασκευή να στοχοθετήσει τα τουρκικά συμφέροντα στη χώρα του, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αντιπάλους του της GNA, με αποτέλεσμα να δεχθεί αυστηρή προειδοποίηση από την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Recep Tayyip Erdogan είχε επιβεβαιώσει τον Ιούνιο πως η χώρα του προμηθεύει όπλα στη GNA, εκτιμώντας πως αυτοί οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί είχαν επιτρέψει στην Τρίπολη να «ισορροπήσει και πάλι» την κατάσταση μπροστά στις δυνάμεις του Khalifa Haftar, οι οποίες υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης