Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Α1» η Κίνα – Σταθερό παραμένει το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Α1» η Κίνα – Σταθερό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Κίνας από τη Moody's Investors Service
Σε «Α1» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -σε ξένο νόμισμα, «P-1» η βραχυπρόθεσμη- της Κίνας η Moody's Investors Service, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές (outlook) για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η αξιολόγηση υποστηρίζεται από την εκτίμηση ότι, παρά την αυξανόμενη μόχλευση σε ολόκληρη την οικονομία και την αβεβαιότητα, οι αρχές έχουν τα οικονομικά και πολιτικά μέσα να περιορίσουν τα παραπάνω, αλλά και να διατηρήσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.
Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν ισορροπημένους κινδύνους.
«Τα επεισόδια οικονομικού άγχους για ορισμένες τοπικές τράπεζες ή κρατικές επιχειρήσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να δοκιμάζουν την ικανότητα των κεντρικών και περιφερειακών κυβερνήσεων να αποτρέψουν τη μετάδοση.
Ωστόσο, τα μεγάλα δημοσιονομικά και συναλλαγματικά αποθέματα και ο έλεγχος της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προσδίδουν αποτελεσματικότητα σε μέτρα που αποβλέπουν στην εξάλειψη των κινδύνων χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Οι εντάσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες η Moody's αναμένει να συνεχιστούν και να ταλαντεύονται μεταξύ όλο και λιγότερο έντονων φάσεων, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την ισορροπία όσον αφορά τους στόχους της για την ανάπτυξη και την αποσυμφόρηση της πίεσης», σχολιάζεται.
Η Moody's αναμένει ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ να επιβραδυνθεί ελαφρά φέτος, από 6,2% το 2018 σε 6%, εν μέρει ως αποτέλεσμα των υψηλότερων δασμών στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και των δευτερογενών αρνητικών επιπτώσεων που έχουν στις επενδύσεις και την κατανάλωση.
«Η διαμάχη με τις ΗΠΑ είναι επίσης πιθανό να επιβραδύνει τη μακροπρόθεσμη μετάβαση της οικονομίας προς περισσότερους τομείς υψηλής τεχνολογίας, υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλής παραγωγικότητας».
Η Moody's αναμένει επίσης το δημόσιο χρέος να ανέλθει στο 50% του ΑΕΠ το 2025 από 37% το 2018, ενώ το χρέος των δημόσιων εταιρειών ενδέχεται να αυξηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2025 από 137% το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης