Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Χάνει η Τουρκία από τις προκλήσεις

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Χάνει η Τουρκία από τις προκλήσεις
Αυτό που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση Καραμανλή για το Μακεδονικό ήταν πολύ χειρότερο από αυτό που πετύχαμε εμείς είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την εκτίμηση πως παρά τη ρητορική προκλητικότητα της Τουρκίας δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τα Ίμια λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως η Άγκυρα χάνει από την προκλητικότητα της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στο αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και στο ότι η Τουρκία είναι σε απόλυτη απομόνωση.
Αναφερόμενος στο Μακεδονικό ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για πολυφωνία στο εσωτερικό της ΝΔ ενώ στη «σκιά» των αποκαλύψεων με τις επιστολές Καραμανλή, υποστήριξε ότι «αυτό που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πολύ χειρότερο από αυτό που πετύχαμε εμείς».
Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές που ετοιμάζει η ΝΔ ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως είναι αντιφατικό, αυτό που λέει η ΝΔ ότι θα μειώσει τις εισφορές αλλά όχι τις συντάξεις.
«Είναι αντιφατικό αυτό.
Σε ένα από τα δύο λέει ψέματα» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια ήττα στις εθνικές εκλογές, ανέφερε πως «όσες νίκες έχουμε τις οφείλουμε στον πρωθυπουργό».
Ο κ.Κατρούγκαλος χαρακτήρισε πρόβλημα ύπαρξης της Αριστεράς τις μικρές οργανωτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι πρέπει η Αριστερά να δημιουργήσει ένα μπλοκ με τις κοινωνικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εργατικά συνδικάτα.
Παράλληλα επεσήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής θα αλλάξει πολιτική μετά τις εκλογές γιατί, όπως είπε, θα τεθεί θέμα επιβίωσης, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, υποστηρίζοντας πως η αποχή θα βλάψει το ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης