Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή επιδείνωση στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης - Κάτω από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ το γερμανικό 10ετές

Μικρή επιδείνωση στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης - Κάτω από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ το γερμανικό 10ετές
H απόδοση του γερμανικού 10ετούς διολίσθησε κάτω από το ψυχολογικό όριο του -0,4%
(upd) Μικρή επιδείνωση κατέγραψαν σήμερα (4/7/2019) οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
H απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας ανήλθε στο 0,342% από 0,30% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ του αντίστοιχου ισπανικού ενισχύθηκε στο 0,250% από 0,219%.



Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο στο 1,669%, από 1,612% χθες, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 2016.


Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων έχουν μειωθεί πάνω από 50 μονάδες βάσης από τις αρχές της εβδομάδας και οδεύουν προς την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Απρίλιο του 2012.
Το spread με το αντίστοιχο γερμανικό υποχώρησε στις 194 μ.β., πέφτοντας κάτω από τις 200 μ.β. για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που οι Βρυξέλλες υπαναχώρησαν από μια διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για το χρέος της, κάτι που δείχνει την προθυμία της Ρώμης να συμβιβαστεί, αλλά και την πιο χαλαρή ερμηνεία από την πλευρά των Βρυξελλών των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, σχολιάζει το Reuters.
Η Ιταλία απέφυγε τις κυρώσεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην εκκινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της για το δημόσιο χρέος.

Κάτω από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ η απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας

Εν τω μεταξύ, κάτω από το ψυχολογικό όριο του επιτοκίου καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποχώρησε για πρώτη φορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, σε μια τελευταία ένδειξη ότι οι αγορές προετοιμάζονται για μειώσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας διολίσθησε ενδοσυνεδριακά στο -0,409%, κάτω του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ, που διαμορφώνεται στο -0,40%, ενώ έκλεισε στο -0,398%.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η τελευταία φορά που η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης έπεσε κοντά στο επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ ήταν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης