Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) στο BN: Αποτελεσματικό κράτος, ανάπτυξη για όλους

tags :
Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) στο BN: Αποτελεσματικό κράτος, ανάπτυξη για όλους
Άρθρο του κ. Κώστα Ζαχαριάδη υποψηφίου στη Β1 εκλογική περιφέρεια βορείου τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ στο bankingnews.gr
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας θέσαμε ως έναν από τους κεντρικούς στόχους τη δημιουργία ενός δημοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, θα αποτελεί κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης και πυλώνα του κοινωνικού κράτους.
Την περίοδο 2010-2014 το δημόσιο υπέστη μεγάλες οριζόντιες περικοπές σε δομές, και ιδιαίτερα σε προσωπικό, οι δημόσιοι υπάλληλοι απαξιώθηκαν συλλήβδην, το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο «επένδυσε» ο κ. Μητσοτάκης αποδυνάμωσαν τη διαχειριστική και εκτελεστική ικανότητα πολλών δημόσιων υπηρεσιών.
Εμείς αντίθετα καταργήσαμε το κατάπτυστο καθεστώς διαθεσιμότητας, προχωρήσαμε με διαφανείς διαδικασίες στη κινητικότητα του προσωπικού, κάναμε στοχευμένες και απαραίτητες προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Πρόνοια, ενισχύσαμε τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Παράλληλα προχωρήσαμε και σε προοδευτικές τομές, απαραίτητες για ένα σύγχρονο κράτος του 21ου αιώνα, όπως το αντιλαμβάνεται η κυβερνώσα Αριστερά.
Σε αυτές τις τομές εντάσσονται η θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, η σταδιακή μετάβαση στο ψηφιακό δημόσιο και η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Το όραμά μας και οι πολιτικές που προχωράμε για ένα ισχυρό κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος συμβαδίζουν με το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε, σε συνεργασία με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
Διαμορφώσαμε και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, με την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, μικροπιστώσεις, διασφαλίζοντας 2,6 δις ευρώ για τοπικές υποδομές από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και επιτυγχάνοντας πρόσθετη απορρόφηση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2021-2027.
Επίσης, έχουμε ήδη σχεδιάσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με μακροχρόνιο προγραμματισμό, προχωρώντας παράλληλα στην επίτευξη του στόχου για εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 32% μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Όλα αυτά τα οποία υλοποιήσαμε και όσα σχεδιάζουμε εντάσσονται στη συνολική, εθνική στρατηγική μας για ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες πολίτες και την πατρίδα μας, με σταθερότητα, θετικές προοπτικές και ασφάλεια.
Η συνέχιση σε αυτό το θετικό μονοπάτι που βρισκόμαστε, έχοντας ανακτήσει πλήρως την αξιοπιστία και την αυτοπεποίθησή μας και εντός της ΕΕ, μπορεί να είναι εφικτή μόνο μέσα από μια νέα τετραετία με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα κάνει και πάλι βήματα προς τα πίσω, θα επανέλθει το παλιό, αποτυχημένο και χρεοκοπημένο μοντέλο στρεβλής ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, θα εγκαταλειφθεί η αναπτυξιακή στρατηγική και θα κατασπαταληθεί δημόσιο χρήμα σε έργα «βιτρίνας» και θα προκύψουν «νέες φούσκες», όπως αυτές που βιώσαμε με οδυνηρό στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, και γνωρίζουν τι διακυβεύεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Καλούνται λοιπόν να επιλέξουν εάν θέλουν να συνεχίσει η δρόμο σε ασφαλές δρόμο ή να γυρίσει πίσω στις πολιτικές και στα πρόσωπα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης