Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο Παρίσι η 29η σύσκεψη της Μικτής Επιτροπής Αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Γαλλίας – Ελλάδας

tags :
Στο Παρίσι η 29η σύσκεψη της Μικτής Επιτροπής Αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Γαλλίας – Ελλάδας
Στο Παρίσι η 29η σύσκεψη της Μικτής Επιτροπής Αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Γαλλίας – Ελλάδας
Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς προμήθειας, έρευνας, ανάπτυξης και συμπαραγωγής αμυντικών συστημάτων καθώς και τα σε εξέλιξη προγράμματα που αφορούν τις δύο χώρες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της 29ης σύσκεψης της Μικτής Επιτροπής Αμυντικοτεχνικής συνεργασίας Γαλλίας - Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν επιτελείς της ΓΔΑΕΕ, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, αντιναύαρχο ε.α Κυριάκο Κυριακίδη που επισκέφθηκε την αντίστοιχη Γενική Διεύθυνση (DGA) του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.
Η εν λόγω σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων των δύο πλευρών.
Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ, την ελληνική αποστολή πλαισίωναν εκπρόσωποι τεσσάρων εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (ETME, DASYC, MILTECH, ATESE) οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους και να συναντηθούν με εκπροσώπους αντίστοιχων γαλλικών εταιρειών και αξιωματούχους της DGA με σκοπό την εξέταση διεύρυνσης της υπάρχουσας συνεργασίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Επιπλέον οι εταιρείες Thales, Dassault, Safran Aircraft Engines, Safran Helicopters, Safran Electronics and Defence, Airbus Helicopters, Naval Group, MBDA και NEXTER ζήτησαν και είχαν συνάντηση με ελληνική αντιπροσωπεία. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της NEXTER, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας, με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτων της, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης