Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI για τη Μεγάλη Βρετανία υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο για τρίτο συνεχόμενο μήνα σε τροχιά ανάπτυξης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη δραστηριότητα των βρετανικών επιχειρήσεων συνολικά, υποχώρησε κάτων από τη ζώνη των 50 μονάδων, και συγκεκριμένη στις 49,7 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων προηγουμένως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες επιχειρήσεις υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη περίοδο πτώσης από το 2011.
Αντίθετα, οι επιχειρήσεις ανέφεραν σταθερή επέκταση στα επίπεδα απασχόλησης για τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές χρέωσης αυξήθηκαν με τον δεύτερο βραδύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2017, κυρίως λόγω του έντονου ανταγωνισμού για νέες εργασίες.
«Η τελευταία ύφεση ακολούθησε μία σταδιακή επιδείνωση της ζήτησης κατά το περασμένο έτος, καθώς η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit επιδεινώνει όλο και περισσότερο τον αντίκτυπο μίας ευρύτερης οικονομικής επιβράδυνσης», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Οι κίνδυνοι έχουν επίσης μία καθοδική τάση, καθώς το κλίμα για το ερχόμενο έτος είναι ανησυχητικά υποτονικό, υποδεικνύοντας ότι κατά το τρίτο τρίμηνο οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχίζουν να δυσκολεύονται», πρόσθεσε ο κ. Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης