Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Οριακή άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο 2019 - Στις 51,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Οριακή άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο 2019 - Στις 51,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης συνολικής δραστηριότητας PMI για τις επιχειρήσεις στην Ιαπωνία σημείωσε οριακή επιτάχυνση στις 50,8 μονάδες
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, διατηρώντας για έναν ακόμα μήνα επαρκή επίπεδα ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρισκόταν τον Απρίλιο του 2019.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη συνολική δραστηριότητα των ιαπωνικών επιχειρήσεων, κατέγραψε οριακή άνοδο στις 50,8 μονάδες, έναντι 50,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, οι νέες επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών κατέγραψαν άνοδο, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές και η στελέχωση κατέγραψαν πτώση, με τον δεύτερο υποδείκτη να υποχωρεί σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.
Όσον αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ο σχετικός υποδείκτης παρέμεινε κοντά στον μέσο όρο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής το 2019.
«Τα στοιχεία του δευτέρου τριμήνου για τον PMI είναι ενδεικτά μίας ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας κατά περίπου 0,3% ετησίως», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «αυτό θα αποτελούσε επιβράδυνση από την ισχύ που είδαμε το πρώτο τρίμηνο, αλλά θα επιβεβαίωνε τις υποκείμενες τάσεις που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής φέτος, με την εγχώρια κατανάλωση να είναι υποτονική και τις εξαγωγές να παλεύουν».
«Τους επόμενους μήνες τα στοιχεία του PMI θα προσθέσουν περαιτέρω στοιχεία για το κατά πόσο η οικονομία στην Ιαπωνία βρίσκεται στην κατάλληλη κατάσταση ώστε να ανταποκριθεί στον φόρο κατανάλωσης του Shinzo Abe, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τα τέλη του φθινοπώρου», καταλήγει ο κ. Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης