Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): «Όχι» προς το παρόν σε μια μείωση των επιτοκίων

Mester (Fed): «Όχι» προς το παρόν σε μια μείωση των επιτοκίων
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια μέχρις ότου να έχει περισσότερες πληροφορίες για την οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια μέχρις ότου να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς ένα πραγματικά αδύναμο μονοπάτι, δήλωσε σήμερα (2/7/2019) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester.
«Προτιμώ να συγκεντρώσω περισσότερες πληροφορίες προτού εξετάσω μια αλλαγή στη στάση νομισματικής πολιτικής», δήλωσε σε ομιλία της η Mester.
Οι αγορές αναμένουν επίσης ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας θα είναι μια μείωση των επιτοκίων, λόγω του ασθενέστερου πληθωρισμού και των αβεβαιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
«Δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματική θα ήταν αυτή η πολιτική», δήλωσε η Mester.
«Μια μείωση των επιτοκίων σε αυτή τη συγκυρία θα μπορούσε να ενισχύσει το αρνητικό κλίμα σχετικά με μια επιδείνωση των προοπτικών, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο, και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις οικονομικές ανισορροπίες, δεδομένου του σημερινού επιπέδου των επιτοκίων, κάτι που θα ήταν αντιπαραγωγικό», πρόσθεσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ.
Η Mester υπογράμμισε ακόμη ότι «μερικές» αδύναμες εκθέσεις για την εργασία, η περαιτέρω μείωση της μεταποιητικής δραστηριότητας, οι ασθενέστερες επιχειρηματικές δαπάνες και η πτώση των πληθωριστικών προσδοκιών, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ισχυρότερη υπόθεση για μια μετάβαση των ΗΠΑ σε ένα «σενάριο ασθενούς ανάπτυξης», που θα απαιτούσε περισσότερα μέτρα τόνωσης.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια, η οικονομία των ΗΠΑ «έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε μια σειρά οικονομικών κρίσεων, πονοκεφάλων και αβεβαιοτήτων».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης