Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Προοδευτικό αντίβαρο το ΚΙΝΑΛ στην ανεξέλεγκτη Δεξιά και στον ανεύθυνο λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Προοδευτικό αντίβαρο το ΚΙΝΑΛ στην ανεξέλεγκτη Δεξιά και στον ανεύθυνο λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ
Θα αναλάβει ο Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική διερωτήθηκε η κα.Γεννηματά
Την θέση ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι το προοδευτικό αντίβαρο σε μια ανεξέλεγκτη Δεξιά και σε έναν ανεύθυνο λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη Ρόδο.
«Στις 7 Ιουλίου η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο των πολιτών.
Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, το πραγματικό δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες» είπε η κα.Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι απευθύνεται σε όσους απογοητεύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές για να γλιτώσουν το συντομότερο από τον κ. Τσίπρα.
«Μην απεμπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα, είναι η υπερηφάνεια μας, είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Εμπιστευθείτε μας, ερχόμαστε δυνατά» ανέφερε η κα. Γεννηματά, που υπογράμμισε επίσης ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί «δύναμη ομαλότητας, σταθερότητας, εγγύηση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».
Η κα.Γεννηματά επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε το debate όπως ο διάολος το λιβάνι και πήγε στο Ηράκλειο με το κυβερνητικό αεροσκάφος.
«Χθες το βράδυ ήμουν στο Ηράκλειο και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί τη Δευτέρα να παραστεί στο debate, εμφανίστηκε με το κυβερνητικό αεροσκάφος σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανές ότι δεν ήθελε το debate, το απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί δεν ήθελε να αναδείξουμε τι σημαίνει πραγματικές προοδευτικές πολιτικές» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία διερωτήθηκε αν θα αναλάβει την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική.
«O κ. Μητσοτάκης βρίσκει λόγια να πει για να εκβιάσει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που κατά τα αλλά την καταδικάζει.
Εάν λέει δεν είναι αυτοδύναμος θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Αύγουστο.
Θέλει ή να είναι μόνος και αυτοδύναμος ή απλή αναλογική και εκλογές.
Θα αναλάβει λοιπόν την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική;
Περιμένουμε μια απάντηση και επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι αν στην επόμενη Βουλή δεν βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τότε οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική.
Επιπλέον και η συνταγματική αναθεώρηση στα περισσότερα άρθρα για να ολοκληρωθεί και μάλιστα με ένα προοδευτικό πρόσημο, χρειάζεται 180 βουλευτές.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος για τον τόπο είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής» τόνισε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης