Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Η συνάντηση Trump - Kim αποτέλεσε την έναρξη μιας ειρηνικής εποχής

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Η συνάντηση Trump - Kim αποτέλεσε την έναρξη μιας ειρηνικής εποχής
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «διακήρυξη για το τέλος των εχθρικών σχέσεων»
Ως την «έναρξη» μίας ειρηνικής εποχής χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in την τρίτη συνάντηση που είχαν ο Donald Trump με τον Kim Jong un στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της κορεατικής χερσονήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η εξέλιξη σχετίζεται άμεσα με τις διακορεατικές σχέσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Moon δήλωσε ότι η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αποτέλεσε μία «de facto διακήρυξη για το τέλος των εχθρικών σχέσεων και την έναρξη μίας πλήρους ειρηνικής εποχής».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε τη συνάντηση ως αποτέλεσμα «εκπλητικής φαντασίας, αδιανότητης στην υπάρχουσα διπλωματική γραμματική».
«Η ανάπτυξη των διακορεατικών σχέσεων και η βελτίωση του διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα είναι αλληλένδετες σε έναν ενάρετο κύκλο», επεσήμανε ο Moon Jae in κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κοράς αποφάσισαν την επανέναρξη των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ ο Donald Trump έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα.
Νωρίτερα, ο Donald Trump επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών θα έχουν σύντομα συνάντηση προκειμένου να εργαστούν πάνως σε «πολύ μακροπρόθεσμα και επίμονα προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης