Δεμένα αύριο Τετάρτη 3/7 τα πλοία σε όλη την χώρα – Σε 24ωρη απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα αύριο Τετάρτη 3/7 τα πλοία σε όλη την χώρα – Σε 24ωρη απεργία η ΠΝΟ
Επί τάπητος οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που προτείνουν οι ακτοπλόοι
Δεμένα θα μείνουν αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου τα πλοία στα λιμάνια της χώρας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ θέλει να εξετάσει τη νέα πρόταση των ακτοοπλόων που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας.
Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 2% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από 1/6/2019, ενώ στελέχη ναυτεργατικών σωματείων έχουν ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2016 αναφορικά με τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, αλλά και βελτίωση των συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα, καθώς, όπως οι ίδιοι τονίζουν, ο νόμος 4150/2013 μείωσε στο 50% τους χειμερινούς μήνες το ξενοδοχειακό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα, που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των εν ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS