Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης και Τσίπρας ξεφεύγουν από το προεκλογικό κλίμα και αρχίζουν να διαχειρίζονται την επόμενη μέρα

Μητσοτάκης και Τσίπρας ξεφεύγουν από το προεκλογικό κλίμα και αρχίζουν να διαχειρίζονται την επόμενη μέρα
Αν οι πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ η δουλειά της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσει αμέσως λένε τα «γαλάζια στελέχη»
Τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία για τις κάλπες οι δύο μονομάχοι με προορισμό τη διαχείριση της επόμενης μέρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας να είναι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την προσδοκία ότι θα κλείσει η ψαλίδα και θα κρατήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από αυτά που είχε στις ευρωεκλογές.
Και γι αυτό τις τελευταίες ημέρες στρέφει τα πυρά του και προς τον Κώστα Καραμανλή αλλά και το Κίνημα Αλλαγής ενώ συνεχίζει το αφήγημά του για κρυφή ατζέντα της ΝΔ.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, στρέφει τους προβολείς σήμερα στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σπάζοντας το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από τις Βρυξέλλες εν μέσω της Συνόδου Κορυφής, αφήνοντας στη θέση του τον Ισπανό πρόεδρο Σάντσεθ, ως δείγμα της προσπάθειας που δείχνει ότι δεν έχει να παίξει ρόλο πια και γνωρίζει ότι τελείωσε ο χρόνος ενώ το μόνο που απομένει είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας.
Και τουλάχιστον, όπως διαφαίνεται, σε αυτό επενδύουν στην Κουμουνδούρου.

Αν οι πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ η δουλειά της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσει αμέσως λένε τα «γαλάζια στελέχη»

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει  μηνύματα ενότητας ενώ έχει έτοιμο τον κατάλογο των υπουργών τους οποίους όπως ο ίδιος δήλωσε τους έχει ενημερώσει και τους έχει δεσμεύσει να μην το πουν δημοσίως.  
Στο παρασκήνιο πάντως κυκλοφορούν κάμποσα ονόματα για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στην περίπτωση που αναδειχθεί κυβέρνηση η ΝΔ όπως αποτυπώνεται σταθερά στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Στο υπουργείο Εξωτερικών ακούστηκαν διάφορα ονόματα αλλά αυτή τη στιγμή, φαίνεται πιο πιθανό, να τοποθετηθεί ο Νίκος Δένδιας.
Το προηγούμενο διάστημα είχαμε ακούσει και τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αν δεν πάει στην προεδρία της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης θα τον ήθελε στο υπουργείο Παιδείας γιατί είναι ένα κομβικό υπουργείο στο οποίο θέλει να δώσει έμφαση.
Εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση η ΝΔ μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, θα δημιουργηθεί ένα καινούριο υπουργείο, γιατί το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι για τη δομή της νέας κυβέρνησης ενώ θα έχουμε συγχωνεύσεις και αλλαγές στις αρμοδιότητες υπουργείων.
Μια από αυτές τις αλλαγές λοιπόν και μάλιστα σημαντική, θα είναι η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Επενδύσεων με πολλές αρμοδιότητες και σε αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα προΐσταται μιας ομάδας υφυπουργών οι οποίοι θα έχουν περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προχωρήσουν με fast track οι επενδύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της Πειραιώς, επισημαίνουν ότι εντός της ημέρας, την επομένη των εκλογών, θα ανακοινωθεί ο ολοκληρωμένος κατάλογος των υπουργών και των υφυπουργών.
Μάλιστα, προσθέτουν χαρακτηριστικά ότι σε μεγάλο βαθμό θα είναι έτοιμος ακόμα και ο οδικός χάρτης αν οι πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ και η δουλειά της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσει αμέσως.
Στις 17 Ιουλίου θα έχουμε την ορκωμοσία της νέας Βουλής, αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και στις 22 Ιουλίου θα ξεκινήσει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης