Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες εάν οι ΗΠΑ δε δείξουν σεβασμό απέναντί μας

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες εάν οι ΗΠΑ δε δείξουν σεβασμό απέναντί μας
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη «δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσεις» στις πιέσεις των ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι το Ιράν δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον δε δείξει σεβασμό απέναντι στην Τεχεράνη, αναφέρθηκε σήμερα (1/7) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, μέσω ομιλίας του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.
Ειδικότερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε για ακόμα μία φορά σαφές ότι «το Ιράν δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών», καλώντας παράλληλα την Ουάσιγκτον να δείξει σεβασμό προς τη χώρα του.
«Η Αμερική πρέπει να προσπαθήσει να σεβαστεί το Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Zarif, προσθέτοντας ότι «εάν θέλουν να συνομιλήσουν με το Ιράν, θα πρέπει να δείξουν σεβασμό».
Την περασμένη εβδομάδα η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος Ιρανών αξιωματούχων, ως «απάντηση» για την κατάρριψη του αμερικανικού drone από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις μερικές μέρες νωρίτερα, με την Τεχεράνη να δηλώνει ότι το drone παραβίασε τον εναέριό της χώρο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε το Ιράν με «εξάλειψη» εάν «επιτεθεί σε οτιδήποτε αμερικανικό», τονίζοντας ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να βρει μία διπλωματική λύση στην κρίση των δύο χωρών.
Ωστόσο, παρά την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη, ο κ. Zarif επεσήμανε ότι οι πράξεις των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε συνομιλίες με το Ιράν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης