Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Γερμανία - Κάτω του 2% το ιταλικό 10ετές

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Γερμανία - Κάτω του 2% το ιταλικό 10ετές
Η βελτιωμένη επενδυτική διάθεση λόγω της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο, οδηγεί σε άνοδο τα ομόλογα της Ευρωζώνης
(upd) Σε ιστορικά χαμηλά υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Γερμανία, ενώ η απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας έπεσε κάτω από το 2%, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018. 
Η βελτιωμένη επενδυτική διάθεση λόγω της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο, οδηγεί σε άνοδο τα ομόλογα της Ευρωζώνης.
Επίσης, μετά το ολονύκτιο θρίλερ, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησιάζουν σε συμφωνία στο πρόσωπο του Ολλανδού σοσιαλιστή Timmermans για την προεδρία της Κομισιόν.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας διαμορφώνεται στο -0,328% από -0,326% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στο -0,336%. 


Στην Πορτογαλία η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο 0,464%, από 0,481% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην Ιρλανδία βρέθηκε στο 0,172% από 0,177%.


Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 9,2 μονάδες βάσης και να διαμορφώνεται στο 1,999% από 2,090% στο προηγούμενο κλείσιμο, υποχωρώντας κάτω του 2% για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018.


Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει την απόφασή της για το ιταλικό χρέος, λόγω της συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία για το ποιοι θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στο μπλοκ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ αναμενόταν να αποφασίσει στην εβδομαδιαία συνεδρίασή της αύριο εάν θα προτείνει πειθαρχικές ενέργειες σε βάρος της Ιταλίας για το αυξανόμενο χρέος της.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το πότε θα συνεδριάσει η Κομισιόν για το θέμα της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης