Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία τον Ιούνιο 2019 - Στις 45 μονάδες ο δείκτης PMI

Markit: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία τον Ιούνιο 2019 - Στις 45 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης συνολικής δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Οριακή ανάκαμαψη σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/7) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 45 μονάδες, έναντι 44,3 μονάδων τον Μάιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Η άνοδος οφείλεται κυρίως στον τομέα των νέων παραγγελιών, ο οποίος διατήρησε την ανοδική τάση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ αντίθετα το αδύναμο σημείο παρέμειναν οι εξαγωγές, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης από την περιοχή της Ασίας.
Ο τομέας των ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε τους μεγαλύτερους ρυθμούς πτώσης, τόσο στο κομμάτι της παραγωγής όσο και στο κομμάτι των νέων παραγγελιών, ενώ αντίθετα η μικρότερη πτώση σημειώθηκε στον τομέα επενδυτικών αγαθών.
Η συνολική απασχόληση στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με τα ποσοστά πτώσης ωστόσο να είναι μιρκότερη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
«Παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο σημειώθηκε άνοδος, ο μεταποιητικός PMI στη Γερμανία παραμένει αρκετά εντός της περιοχής συρρίκνωσης, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να υποφέρει απέναντι στις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, την επιβράδυνση στον τομέα των οχημάτων και την παρατεταμένη αβεβαιότητα», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «μπορεί να υπάρξει κάποια ενθάρρυνση από το γεγονός ότι ο ρυθμός μείωσης των νέων παραγγελιών υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα και οι μελλοντικές προσδοκίες επέστρεψαν σε θετικό έδαφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης