Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει οριακά τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank, σύσταση buy μόνο για Alpha - Στα NPEs το κλειδί της κεφαλαιακής επάρκειας

tags :
Αυξάνει οριακά τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank, σύσταση buy μόνο για Alpha - Στα NPEs το κλειδί της κεφαλαιακής επάρκειας
Η νέα τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 2,30 ευρώ, από 2,10 ευρώ προηγουμένως, στα 2 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,90 ευρώ προηγουμένως, στα 2,70 ευρώ για την Πειραιώς, από 1,50 ευρώ προηγουμένως, ενώ θέτει και την τιμή στόχο στη Eurobank στα 0,80 ευρώ
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, αλλά κράτησε τη σύσταση buy (αγορά) μόνο για τη μετοχή της Alpha Bank, καθώς η προσαρμογή υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου.
Ειδικότερα, η νέα τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 2,30 ευρώ, από 2,10 ευρώ προηγουμένως, στα 2 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,90 ευρώ προηγουμένως, στα 2,70 ευρώ για την Πειραιώς, από 1,50 ευρώ προηγουμένως, ενώ θέτει και την τιμή στόχο στη Eurobank στα 0,80 ευρώ.

Η σύσταση για τις τρεις συστημικές τραπεζικές μετοχές είναι hold, ήτοι διακράτηση, με μόνο την Alpha Bank να διαθέτει σύσταση buy, καθώς είναι η μόνη που έχει περιθώριο ανόδου, της τάξεως του 22%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σημερινή, 1η Ιουλίου 2019, 37σέλιδη ανάλυση της Deustche bank υπό τον τίτλο "Greek banks strategy: All about NPEs" (στρατηγική για τις ελληνικές τράπεζες: Όλα για τα NPEs), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η γερμανική τράπεζα επισημαίνει ότι οι ισχυροί κεφαλαιακοί δείκτες και τα ικανοποιητικά προ φόρων έσοδα παρέχουν καλύτερες προοπτικές για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Η γερμανική τράπεζα θεωρεί ότι οι επιχειρησιακοί στόχοι μείωσης των NPEs για το 2019 είναι επιτεύξιμοι, αλλά όσο τα σχέδια θα προχωρούν προς το 2021 θα είναι όλο και πιο απαιτητικά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι οπισθοβαρείς, προσθέτοντας προκλήσεις αναφορικά με τις συνθήκες της αγοράς.
Σε επίπεδο τραπεζών, η Deutsche bank εκτιμά ότι η Eurobank θα πετύχει το στόχο για τη μείωση του δείκτη NPEs κάτω από το 10% μετά από την ολοκληρώση των δύο σχεδίων τιτλοποιήσεων.
Οι οργανικές μειώσεις των NPEs θεωρούνται σημαντικές από την Deutsche Bank, ενώ θεωρεί ότι και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες θα μπορούν να κάνουν χρήση των κεφαλαίων τους προκειμένου να καλύψουν τυχόν ζημίες που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή των σχεδίων μείωσης των NPEs.

Alpha Bank και Πειραιώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν περί τα 2 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια τους για να επιταχύνουν τις πωλήσεις ενεργητικού, δια μέσου των υψηλότερων προβλέψεων και της ενίσχυσης της κεφαλαιακής δομής.
Όπως εκτιμά, η μετατροπή κεφαλαίων σε προβλέψεις μπορεί να προσθέει 8 ποσοστιαίες μονάδες στον δείκτη κάλυψης ή 400 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET-1.

Για την Εθνική, η απόφαση της εισαγωγής του νέου μοντέλου από το μοντέλο IRB θα έχει επίπτωση περί τις 130 μονάδες βάσης.
Σε επίπεδο προ προβλέψεων μεγεθών, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα έσοδα από τόκους θα παραμείνουν υπό πίεση, καθώς εξελίσσεται η διαδικασία της απομόχλευσης.
Εντούτοις, αναμένει κάποια βελτίωση από τα έσοδα από προμήθειες, όπως και τις προσπάθειες μείωσης του κόστους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης