Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος - Η ΔΕΗ θα σωθεί αλλά θα αναζητηθούν ευθύνες

Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος - Η ΔΕΗ θα σωθεί αλλά θα αναζητηθούν ευθύνες
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για fake news
Νέα έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η ισχυρή εντολή είναι αυτοσκοπός, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλαλγής, κάνοντας λόγο για παλινωδίες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να κόψει κανένα επίδομα, ούτε να προχωρήσει σε επαναυπολογισμό τους, ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο και ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία.
«Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, ούτε οικογενειακό, ούτε κοινωνικό, ούτε προνοιακό.
Παραμένουν στα ίδια επίπεδα.
Η απάντηση στην φτώχεια είναι σταθερές και καλές δουλειές.
Τα επιδόματα θα μείνουν εκεί που είναι», ξεκαθάρισε.
Όσον αφορά τις μειώσεις φόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για fake news.
Θα προβλέπει απλοποίηση του φορολογικού κώδικα και θα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα εφαρμοστεί από την 1/1/2020.
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς ο πρόεδρος της ΝΔ. 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η  ΝΔ θα είναι καθαρά πρώτη στις ηλικίες 17 - 24 ετών «κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για τον πολιτικό μας λόγο», όπως σημείωσε.
Όσον αφορά τα εργασιακά, για τα οποία η ΝΔ δέχεται τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι κάνει λόγο για 7ήμερη λειτουργία της επιχείρησης, όχι για 7ήμερα εργασία, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία.
Υπενθύμισε άλλωστε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ σε επιχειρήσεις για ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι στο πρώτο νομοσχέδιο θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο
Σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε καλοδεχούμενη.
«Πρόκειται για μια αλλαγή τακτικής που μάλλον πανικό και απελπισία δείχνει», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Είναι θετικό να μην υπάρχει κανένα εμπάργκο σε ΜΜΕ.
Δεν υπάρχει χρόνος για debate , δεν φταίμε εμείς για αυτό.
Ήμασταν πρόθυμοι να βρεθεί μια ημερομηνία, δεν κατέστη εφικτό, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
Επέλεξα να συνομιλώ με την κοινωνία και όχι με τον κ.Τσίπρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 
Για τις αλλαγές στην ηγεσία της δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση δεν είχε καμία νομιμοποίηση να εκλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της Δικαιοσύνης, θα είναι πρόσωπα με κύρος», τόνισε.

«Οι υπουργοί δεν θα κυκλοφορούν με κότερα»

Δεν θα κρίνω τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς εάν ο κ. Τσίπρας είναι αλαζόνας.
Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και το γκλάμουρ, σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα.

«Η ΔΕΗ θα σωθεί αλλά θα αναζητηθούν ευθύνες»

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα σωθεί, αλλά υπογράμμισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
«Θα σώσουμε τη ΔΕΗ.
Θα αναζητηθούν όμως ευθύνες για τα οικτρά χάλια της Επιχείρησης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της Novartis, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης