Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ιστορική και εξαιρετική η συνάντηση Kim – Trump – Άνευ προηγουμένου κλίμα εμπιστοσύνης

Βόρεια Κορέα: Ιστορική και εξαιρετική η συνάντηση Kim – Trump – Άνευ προηγουμένου κλίμα εμπιστοσύνης
Για πρώτη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Βόρειας Κορέας
Ιστορική και εξαιρετική χαρακτηρίζει η βορειοκορεατική κυβέρνηση τη συνάντηση του ηγέτη της Β. Κορέας Kim Jong Un και του προέδρου των  ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος βρέθηκε χθες Κυριακή 30/6 στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Β. Κορέας και Νότιας Κορέας και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των  ΗΠΑ που πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Β. Κορέας.
Όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «ξαναρχίσουν και να συνεχιστούν οι παραγωγικές συνομιλίες προκειμένου να επιτευχθεί νέα πρόοδος ως προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», και προς τη βελτίωση «των διμερών σχέσεων».
Παράλληλα αναφέρεται ότι αυτή η τολμηρή και γενναία απόφαση των δύο ηγετών που οδήγησε σε αυτήν την ιστορική συνάντηση δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν μιας ανάρτησης του Trump στο Twitter που ο Kim είπε ότι τον κατέλαβε εξαπίνης και έδειξε ότι οι δύο ηγέτες έχουν οικοδομήσει μια διαπροσωπική σχέση.
Ωστόσο, αναλυτές σπεύδουν να προειδοποιήσουν ότι οι θέσεις των μερών συνεχίζουν να απέχουν πολύ, όπως άλλωστε φάνηκε κατά την τελευταία τους συνάντηση στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.
Σε δηλώσεις του ο  ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Mike Pompeo είπε ότι ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να γίνει πιθανότατα εντός «του Ιουλίου».
Σύμφωνα με το KCNA οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα για τη μείωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξέφρασαν την πλήρη κατανόηση του ενός στις θέσεις του άλλου.
Μάλιστα ο Kim φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν η καλή προσωπική του σχέση με τον Trump που έκανε δυνατή τη συνάντηση τους, ενώ τόνισε ότι η καλή σχέση του με τον Trump θα συνεχίσει να φέρνει καλά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης