Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η παρωδία με τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie

tags :
Η παρωδία με τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie
Η βροχή παραιτήσεων από το ΔΣ, οι διαρροές για την σύνταξη, το πήγαινε έλα Κουτούπη και τα περίεργα με τον έλεγχο της PwC
Μέσα στο μήνα που έφυγε είχαμε τέσσερις ακόμα παραιτήσεις στη Folli Follie οι οποίες πέραν σχεδόν απαρατήρητες.
Πρώτος παραιτήθηκε ο έμπειρος περί τα τραπεζικά Χαράλαμπος Κύρκος και πρώην κορυφαίο στέλεχος της Eurobank από την Επιτροπή και ελέγχου και το ΔΣ και δεύτερος ο CEO και μοναδικό εκτελεστικό μέλος του ΔΣ κ. Αναστάσιος Φράγκου και ταυτόχρονα από μέλη του ΔΣ ο επίσης προερχόμενος από τη Eurobank Βύρων Μπαλλής και ο κ. Ανδρέας Κουτούπης.
Το εντυπωσιακό είναι ο κ. Κουτούπης ουσιαστικά «ξεπαραιτήθηκε» και επανήλθε στο ΔΣ και ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου αφού προφανώς εξέλειπαν οι προσωπικοί λόγοι που είχε επικαλεστεί για την παραίτησή του.
Βεβαίως στην εταιρία παραμένει ακλόνητος έστω και ως μη εκτελεστικό μέλος ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και είναι απορίας άξιον ποια είναι συμβολή στην σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων αλλά και στο πήγαινε έλα μελών του ΔΣ που κρατάει τώρα για πάνω από ένα έτος από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο.
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφήνει να εξελίσσεται μια παρωδία στην εταιρία όπου υποτίθεται ότι προσελήφθη η PwC για να πληροφορηθούν οι επενδυτές ποιες είναι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie ανατέθηκε στην PwC από το Δεκέμβριο του 2018 και πλέον έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες με αποτέλεσμα να πλανάται το ερώτημα αν εφαρμόστηκαν τα όσα προβλέπονται από τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα σχετικά με τις συμβάσεις μεταξύ εταιριών και ορκωτών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων.
Το δεύτερο θολό σημείο είναι ποιος τελικά συντάσσει τις οικονομικές καταστάσεις.
Υποτίθεται μάλιστα ότι το ΔΣ της Folli παρέδωσε την 1η Ιουνίου τις οικονομικές καταστάσεις για έλεγχο στην PwC πράγμα που γράφτηκε στα μέσα ενημέρωσης και ουδέποτε διαψεύστηκε.
Υποτίθεται ότι την ευθύνη σύνταξης και αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων έχει το ΔΣ μιας εταιρίας.
Η αρχική δε σύνταξη έγινε από τη διοίκηση Κουτσολιούτσου ενώ η αναμόρφωση υποτίθεται ότι θα γίνει από την τωρινή και η PwC θα εκφράσει γνώμη ή θα δώσει άρνηση γνώμης.
Και το ερώτημα είναι αν στο τέλος δεν δοθεί γνώμη ποιος θα έχει τη ευθύνη;
Γιατί είναι σαφές ότι σε αναμορφώσεις οικονομικών καταστάσεων και χρονοδιαγράμματα υπάρχουν και συγκεκριμένα πεδία που τίθενται υπό αναμόρφωση.
Άραγε όλη η κωλυσιεργία ποιον εξυπηρετεί. Και ποιος θα εξυπηρετηθεί αν τελικά δεν προκύψει ποια ήταν έκταση της απάτης στην περίπτωση της Folli Follie;
Επισήμανση: Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησαν φήμες ότι από μέρα σε μέρα θα εκδοθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας.
Το γεγονός ότι είχαμε ηχηρές παραιτήσεις μετά την υποτιθέμενη παράδοση των καταστάσεων στην PwC μάλλον δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Όπως επίσης είναι ένα ερώτημα πως θα πληρωθεί η PwC έχει πληρωθεί δεδομένης της δέσμευσης λογαριασμών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης