Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κυριάκο μην αφήσεις χώρο στη δεξιά αλαζονεία

Κυριάκο μην αφήσεις χώρο στη δεξιά αλαζονεία
Ο νυν Πρωθυπουργός παραδίδει μία χώρα εκτός μνημονίου, με λυμένο το Μακεδονικό, με νομοθετημένα τα δυσκολότερα των θεμάτων και με μια εξαιρετική εικόνα σε διεθνές επίπεδο.
Ευοίωνο προοιωνίζεται το μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η επόμενη Δευτέρα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις, θα τον βρει να έχει κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Αν δε, έχει και την αυτοδυναμία, όπως ευελπιστεί ο ίδιος και οι συν αυτώ, τότε θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα εισέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας με μια ενδιαφέρουσα… προίκα, για την οποία έχει φροντίσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο νυν Πρωθυπουργός παραδίδει μία χώρα εκτός μνημονίου, με λυμένο το Μακεδονικό, με νομοθετημένα τα δυσκολότερα των θεμάτων και με μια εξαιρετική εικόνα σε διεθνές επίπεδο.
Ποιος δε θα ήθελε μία τέτοια ευκαιρία… Το θέμα είναι γιατί του τη δίνει στο… πιάτο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτό είναι ένα θέμα με πολλαπλές ερμηνείες.
Αυτό που ενδιαφέρει τώρα το σύνολο των πολιτών είναι η επόμενη Κυβέρνηση και πως αυτή, πάνω στα όποια θετικά της απερχόμενης, θα οικοδομήσει στέρεες βάσεις για το μέλλον τους, σε όλους τους τομείς, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις.
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλαμβάνει δουλειά χωρίς τα δεινά τα οποία είχε η χώρα το 2015 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διδαχθεί και από τα λάθη και την αλαζονεία του σημερινού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκαλέσει τους υπουργούς του και είχε τονίσει ότι δουλεύουν για τους πολίτες και γι’ αυτό πρέπει να βρίσκονται κοντά σε αυτούς…
Εις μάτην, όμως… Σχεδόν κανείς, για να μην τους ακυρώνουμε όλους, δεν τον άκουσε. Και όχι μόνο δεν άφησαν τους πολίτες να τους πλησιάσουν αλλά όρθωσαν και ένα τείχος απροσπέλαστο ανάμεσά τους…
Αλλά τους θυμήθηκαν τώρα, που έχουν ανάγκη την ψήφο τους. Τώρα, όμως, ίσως και να είναι αργά, με αποτέλεσμα αυτά τα στελέχη να λειτουργούν ως μεγάλα βαρίδια μίας Κυβέρνησης που κατακρημνίζεται και να έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον νυν Πρωθυπουργό ο οποίος τους έβγαλε από την αφάνειά τους.
Όλα αυτά θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «μάθημα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τέτοιους είδους πρόσωπα θα πρέπει εξαρχής να τα αποψιλώσει, καθώς ήδη κάποιοι –γνωστοί και μη εξαιρετέοι- στην προτροπή του να είναι μαζεμένοι και συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, μπροστά στην ανέλπιστη –προ ολίγων μηνών- προοπτική να αναλάβουν υπουργικούς θώκους, έχουν επιδείξει ανυπακοή η οποία σύντομα θα μετατραπεί σε αλαζονεία, την οποία ο κόσμος δεν μπορεί πια να ανεχτεί, ούτε στο ελάχιστο. Προς γνώση και συμμόρφωση!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης