Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Kim: Είναι μια υπέροχη ημέρα για την ανθρωπότητα - Kim: Ξαφνιάστηκα με το μήνυμά σου

Trump σε Kim: Είναι μια υπέροχη ημέρα για την ανθρωπότητα - Kim: Ξαφνιάστηκα με το μήνυμά σου
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας αντάλλαξαν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση
(UPD) «Είναι μια υπέροχη μέρα για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος τη στιγμή που συναντιόταν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας kim jong Un στην αποστρατικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τι Νότια Κορέα.
Είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών τον τελευταίο χρόνο γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για επίλυση των διαφορών της απομονωμένης Πιονγκγιάνγκ και του πυρηνικού της προγράμματος, αναφέρει το Reuters, σύμφων αμε το οποίο, ο πρόεδρος Trump συνόδευσε τον Kim εντός της ζώνης, όπου είχαν λιγόλεπτη συζήτηση μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε στη νότια πλευρά όπου τον περίμενε ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Moon Jae.
Τα ξένα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Kim Jong Um έδειχνε χαλαρός και χαμογελαστός ενώ φέρεται να είπε στον Trump ότι «εξεπλάγην όταν είδα το μήνυμά σου στο Twitter».

Νωρίτερα ο Τrump είχε φτάσει πρώτος στην αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα, όπου θα είχε μία ιστορική, αν και ιδιαίτερα σύντομη, συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
Όπως είχε ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος ο Kim αποδέχθηκε την τελευταία στιγμή αυθόρμητη πρόσκληση που του απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter, παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε να έχει βυθιστεί σε τέλμα μετά το ναυάγιο της Συνόδου στο Ανόι.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που είχε εκδοθεί  νωρίς σήμερα (30/6) το πρωί πριν από τη συνάντηση ενώ ο Donald Trump είχε εκφράσει την χαρά του για τη συνάντηση λέγοντας «θα πάμε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Kim. Χαίρομαι πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης