Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bank of America παίρνει αποστάσεις από την πολιτική Trump για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Η Bank of America παίρνει αποστάσεις από την πολιτική Trump για τα κέντρα κράτησης μεταναστών
Η κυβέρνηση Trump έχει επικριθεί σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας παιδιών μεταναστών για μια από τις εγκαταστάσεις στα σύνορα του Τέξας
Αποστάσεις από τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Trump προς τους μετανάστες λαμβάνει η Bank of America η οποία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες κράτησης σε φυλακές και κέντρα μεταναστών σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο.
Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις Πολιτείες που βρίσκονται στα σύνορα με το Μεξικό με την ανοχή της κυβέρνησης Trump.
Εκπρόσωπος της τράπεζας της Αμερικής (BAC) δήλωσε ότι η τράπεζα έχει γνωστοποιήσει στους πελάτες της αυτή της την απόφαση της λέγοντας ότι «παρότι εκτιμά τα βήματα που έχουν γίνει από τις εταιρείες σε ανθρωπιστικό επίπεδο προτιμά να σταματήσει την συνεργασία μαζί τους».
Η εφημερίδα Miami Herald έχει με εκτενή της δημοσιεύματα αναφερθεί στη χρηματοδότηση ύψους 380 εκατ δολαρίων και 75 εκατ, δολαρίων επιπλέον πίστωσης από την Bank of America της εταιρείας Caliburn - στην οποία έχει παραχωρηθεί από το αμερικανικό δημόσιο το κέντρο φιλοξενίας νεαρών μεταναστών Homestead το οποίο ωστόσο έχει κατηγορηθεί για τον τρόπο κράτησης των ανήλικων στους οποίους έχει απαγορευτεί η έξοδος.
Η κυβέρνηση Trump έχει επικριθεί σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας παιδιών μεταναστών για μια από τις εγκαταστάσεις στα σύνορα του Τέξας.
Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών δήλωσε ότι 250 παιδιά μεταναστών που κρατήθηκαν σε αυτή την εγκατάσταση θα μεταφερθούν στο σύστημα καταφυγίων του οργανισμού καθώς οι εγκαταστάσεις χαρακτηρίστηκαν απάνθρωπα ακατάλληλες.
Η τράπεζα έχει αρνηθεί να σχολιάσει τα δημοσίευμα καθώς κι αυτά που αναφέρονται σε ιδιωτικές φυλακές που επίσης έχει χρηματοδοτήσει.
Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Elizabeth Warren ζήτησε να απαγορευτούν οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις αποκατάστασης και κράτησης δήλωση που οδήγησε σε πτώση των μετοχών των ιδιωτικών φυλακών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης