Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι G20 υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν για τη Συμφωνία των Παρισίων - Απείχαν οι ΗΠΑ

Οι G20 υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν για τη Συμφωνία των Παρισίων - Απείχαν οι ΗΠΑ
Η συμφωνία με τη μορφή 19+1, επαναβεβαιώνει την υποστήριξη 19 χωρών μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Γαλλία και η Γερμανία
Σε κοινό ανακοινωθέν για το Κλίμα προχώρησαν οι G20, αποτρέποντας τις ΗΠΑ να μπλοκάρουν την υπογραφή του όπως είχε συμβεί στις Συνόδους των G20 το 2018 στο Μπουένος Άιρες και το 2017 στο Αμβούργο.
Η τελική δήλωση της G20, αναφορικά με το κλίμα, είναι ωστόσο παρόμοια με εκείνη της περσινής συνόδου αν και φέτος εξασφαλίστηκε με δυσκολία, εξαιτίας της αντίθεσης των ΗΠΑ να την υπογράψουν.
Οι υπόλοιποι 19 ηγέτες πάντως, συμφώνησαν ότι είναι αμετάκλητος ο χαρακτήρας της συμφωνίας του Παρισιού και κατέληξαν στην κοινή δήλωση έπειτα από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, διπλωμάτες ανέφεραν την πιθανότητα να αποχωρήσουν κάποιες μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες εξέταζαν το ενδεχόμενο να ευθυγραμμιστούν με την αμερικανική θέση.
Ωστόσο και οι 19 χώρες μέλη της G20, πλην ΗΠΑ, «επαναβεβαίωσαν όλες την υποστήριξή τους στην συμφωνία του Παρισιού», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Στο ίδιο πνεύμα και η A. Merkel, που είχε δηλώσει ότι η G20 θα καταλήξει όσον αφορά το κλίμα σε ένα κείμενο παρόμοιο με το περσινό, έπειτα από ιδιαίτερα σκληρές διαπραγματεύσεις.
Η συμφωνία αυτή, με τη μορφή 19+1, επαναβεβαιώνει την υποστήριξη 19 χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Γαλλία και η Γερμανία, στην σημαντική συμφωνία που συνήφθη το 2015 στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης