Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Fed Ατλάντας αναθεωρεί επί τα χείρω την ανάπτυξη του β’ τριμήνου 2019, στο 1,5%

ΗΠΑ: Η Fed Ατλάντας αναθεωρεί επί τα χείρω την ανάπτυξη του β’ τριμήνου 2019, στο 1,5%
Η Fed Ατλάντας αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση της εκτίμησης για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο 2019, προχώρησε η Federal Reserve (Fed) Ατλάντας, «βλέποντας» πλέον την επίδοση στο 1,5% -σε ετήσια σύγκριση- έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,9%.
Η τράπεζα επικαλείται τα πρόσφατα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, τις καταναλωτικές δαπάνες -ένα σημαντικό στοιχείο της αμερικανικής οικονομίας- και τις επενδύσεις.
Η ανάπτυξη των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο 2019 ανήλθε σε 3,1%, επισημαίνεται.
Παράλληλα, η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών αναθεωρήθηκε χαμηλότερα και οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν μεγαλύτερες του αναμενόμενου.
Το δ’ τρίμηνο του 2018 η οικονομία των ΗΠΑ είχε ρυθμό 2,2%, ενώ για το σύνολο του περασμένου έτους κατά 2,9%.
Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη στις καταναλωτικές δαπάνες, σύμφωνα με το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου, βρέθηκε στο 0,9% από 1,3% προηγουμένως, όντας σε χαμηλό έτους.
Οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό υποχώρησαν κατά το μη αναθεωρημένο 1%, ενώ οι κρατικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,8%.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα εταιρικά κέρδη σημείωσαν πτώση 3,1% το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ στη δεύτερη μέτρηση σημείωνε απώλειες 3,5%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης