Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aeanon Markets): Διάσπαση των 860 μονάδων θα δώσει ανοδικό ντοπάρισμα προς τις 900 μονάδες

tags :
Μάνθος (Aeanon Markets): Διάσπαση των 860 μονάδων θα δώσει ανοδικό ντοπάρισμα προς τις 900 μονάδες
Την πορεία του μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό δίαυλο συνεχίζει και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 φλερτάροντας πλέον με τις 2200 μονάδες
Έχοντας ακούσει το καμπανάκι του τελευταίου γύρου προς τον εκλογικό τερματισμό ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει τις δυνάμεις του να περάσει μπροστά από το επίπεδο αντίστασης των 850 με 860 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.

Επιτυχής ανοδική διάσπαση με τουλάχιστον 2 με 3 ημερήσια κλεισίματα πάνω από τις 860 μονάδες θα δώσει ανοδικό «ντοπάρισμα» προς το όριο των 900 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.
Το ενδιαφέρον στην αρχή της άλλης εβδομάδος και του μήνα από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης θα εστιαστεί στη καταστρατήγηση ή μη του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, στις 875 μονάδες περίπου, καθώς το πλάτος του υπό διάσπαση σχηματισμού αποκαλύπτει και τεχνικά τον ανηφορικό δρόμο προς το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.
Την πορεία του μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό δίαυλο συνεχίζει και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 φλερτάροντας πλέον με τις 2200 μονάδες, αναφέρει ο κ.Μάνθος.

Ανοδική αρπαγή της εν λόγω περιοχής θα σπρώξει το δείκτη προς το επόμενο σημείο αντίστασης των 2275 μονάδων.
Σημαντικές είναι οι ενδείξεις που λαμβάνουμε από ορισμένες επιμέρους μετοχές καθώς έχουν «διαλύσει» ανοδικά ισχυρές αντιστάσεις, όπως για παράδειγμα της Coca Cola HBC, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της Βιοχάλκο, του Σαράντη , του ΑΔΜΗΕ κα.
Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης συνεχίζει το «χώνεμα» στα υψηλά της βίαιης κίνησης των τελευταίων ημερών του Μαΐου έχοντας όμως ως μπαμπούλα το σημείο των 800 μονάδων.

Πέρασμα πάνω από εκεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ανάψει το φως για μια επίσκεψη προς την περιοχή των 860 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης