Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά των κεντρικών τραπεζών για την οικονομία

Gurria (ΟΟΣΑ): Έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά των κεντρικών τραπεζών για την οικονομία
Ο γγ του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, υποστηρίζει ότι έφτασε η στιγμή που οι δημοσιονομικές πολιτικές θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη της οικονομίας
Την εκτίμηση ότι μια 10ετια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο ενδεχομένως να μην έχουν πολλά όπλα στη φαρέτρα τους για να δώσουν ώθηση στην οικονομία, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria.
Όπως σχολιάζει το CNBC, το σχόλιο του Gurria έγινε σε μια περίοδο που οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες όπως η Fed και η ΕΚΤ έχουν δηλώσει έτοιμες να μειώσουν τα επιτόκια.
Αυτή η dovish στροφή έγινε εν μέσω ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να εκτροχιάσει την οικονομία που έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζει επιβράδυνση.
Ο Gurria δήλωσε στο CNBC ότι ο κόσμος «θα είναι πολύ χειρότερο από σήμερα» εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν στήριζαν την οικονομία την περασμένη 10ετία.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες «έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά».
«Τα επιτόκια είναι στο μηδέν πρακτικά παντού ή πολύ κοντά στο μηδέν.
Και τώρα γνωρίζουμε ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να είναι σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» είπε και τόνισε ότι έχει φτάσει η ώρα οι δημοσιονομικές πολιτικές να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο για την ώθηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Όπως εξήγησε ο Gurria, αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δαπανήσουν περισσότερα χωρίς να διακυβεύσουν τα οικονομικά τους θα πρέπει να το κάνουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης