Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με ενδιαφέρον στα μικρομεσαία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια άνοδος με ενδιαφέρον στα μικρομεσαία
ΑΓΟΡΑ: Ήπια άνοδος στο ξεκίνημα αλλά πάνω από τις 860 μονάδες. Προσπαθεί να κλείσει και αυτό το μήνα ανοδικά και να αυξήσει περαιτέρω τα κέρδη του γενικού δείκτη άνω του 40%. Το πρώτο εξάμηνο ήταν εξαιρετικό και το θετικότερο είναι ότι η άνοδος δεν περιορίστηκε μόνο σε μερικά χαρτιά. 

Η αφύπνιση μικρών επενδυτών, η εισροή νέων κεφαλαίων και μάλιστα σημαντικών όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, έχει αλλάξει την εικόνα συνολικά της αγοράς. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση σε πολλά μέτωπα από τις εισηγμένες αλλά και από την ίδια την αγορά. 

Τα «επεισόδια» μεταξύ μετόχων είναι πλέον ολοφάνερα. Γίνεται επίσης ξεκάθαρο πως οι ισολογισμοί δεν λένε όλοι την αλήθεια και όλοι εμείς που τους κοιτάμε θα πρέπει να αυξήσουμε τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουμε. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει εγρήγορση από τις αρμόδιες αρχές και να απαντάνε άμεσα οι εισηγμένες σε όλα λέγονται και γράφονται. Η αξιοπιστία πρέπει να γίνει βασική προτεραιότητα. 

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο που πάει ο δείκτης, αν είναι υψηλά έτους ή χαμηλά εβδομάδας κτλ. Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε πως κάποιοι «παίζουν» δείκτες και πως πρέπει να τα κοιτάμε όλα. Αλλά εδώ έχουμε μετοχές σε πολυτετή υψηλά και μάλιστα όχι λίγες αλλά πάρα πολλές. 

Καλό ξεκίνημα για Motor Oil, Lamda, ΟΤΕ και Aegean. Το βλέμμα είναι στραμμένο στη ΔΕΗ καθώς θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για την τρέχουσα χρήση μετά το κλείσιμο του ΧΑ. 

Για σήμερα οι αναλυτές σημειώνουν πως είναι και λήξη εξαμήνου άρα δεν αποκλείουν κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης προκειμένου να φτιάξουν τις αποτιμήσεις και κατ’ επέκταση τα «κέρδη» στα βιβλία τους. 

LAMDA: Πατάει και σήμερα τα 9 ευρώ, αφού χθες είδαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. 

ΟΤΕ: Σε νέα υψηλά από τον Μάρτιο του 2014, τα οποία αν ξεπεράσει μάλλον θα ανοίξει το δρόμο για κάτι καλύτερο. 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πιέζεται στο ξεκίνημα και με όγκο 33 χιλ. τεμάχια υποχωρεί σχεδόν 2% και λίγο κάτω από τα 1,90 ευρώ. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλύτερη εικόνα από Alpha Bank, μικρή άνοδο καταγράφουν οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου. Η Αττικής δημοσίευσε χθες αποτελέσματα και η μετοχή κινείται με μικρή άνοδο. 

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Έπιασε και πάλι το 1 ευρώ και ενισχύεται 3% με τους αγοραστές να βγαίνουν επιθετικά. Η αποτίμηση στα 76,7 εκατ. ευρώ. 

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ενισχύεται 7,33% και βρίσκεται στα 1,4650 ευρώ με όγκο 65 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 44,6 εκατ. ευρώ. 

MODA BAGNO: Νέα ανοδική κίνηση πιο χαλαρά αυτή τη φορά. Στο +9% και στα 0,3880 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Λίγο χαμηλότερα βγαίνει ο πωλητής και στα 0,33 ευρώ είναι ο πρώτος αγοραστής. 

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η μετοχή έχει απόδοση χειρότερη από άλλες μετοχές αλλά και από την αγορά και θα πρέπει να μειώσει αυτό το gap. Είπαμε, έχουν κάνει ράλι και μετοχές εταιρειών με αρνητική καθαρή θέση. Εδώ τα θεμελιώδη είναι καλύτερα. 

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Έτοιμο είναι το ηλεκτρονικό site της εταιρείας και μάλιστα πρόκειται για καλή δουλειά. Ο κόσμος πλέον αγοράζει πολλά μέσω Internet και η εταιρεία είχε μείνει λίγο πίσω, αλλά κάλυψε το έδαφος τώρα. 

Η μετοχή κάνει πράξη στα 1,01 ευρώ με άνοδο 1,61% όγκο 6 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 40,6 εκατ. ευρώ. 

AUTOHELLAS: Μπήκαν τα χαρτιά από το slpit μέσα και η μετοχή κάνει πράξη στα 6 ευρώ με απώλειες 2,6% και όγκο μόλις 150 τεμάχια. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης