Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Σιγή ασυρμάτου από Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό – Θα έχει τεράστιο πρόβλημα εάν ανοίξει τα χαρτιά του

Τζανακόπουλος: Σιγή ασυρμάτου από Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό – Θα έχει τεράστιο πρόβλημα εάν ανοίξει τα χαρτιά του
Ο Καραμανλής άφησε μια χώρα βυθισμένη στα χρέη – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, τη βύθισαν στα χρέη και στην ύφεση είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση πως ο Κ. Μητσοτάκη τηρεί σιγή ασυρμάτου σχετικά με την πρόταση του για το ασφαλιστικό διατύπωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι εάν ο πρόεδρος της ΝΔ ανοίξει τα χαρτιά του, τότε θα έχει τεράστιο πρόβλημα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ξανανοίξει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό, προτιμά να τηρεί σιγή ασυρμάτου, διότι αν το σχέδιό του για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αποτελέσει επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αυτές τις τελευταίες μέρες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα».
«Ο κ. Μητσοτάκης, σε μια από τις πρώτες ομιλίες του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν για την επαναφορά της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και έρχεται να συνδεθεί με την πρόταση που παρουσίασε η ΝΔ, που μιλά για τον δεύτερο πυλώνα των επικουρικών συντάξεων, που για τη ΝΔ χρήζει μεταρρύθμισης, δηλαδή να ανοίξει -στην ουσία- η επικούρηση στις ιδιωτικές εταιρείες, που σημαίνει ότι πλέον οι εισφορές των νέων εργαζομένων θα κατευθύνονται προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα κοπεί η ροή προς τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και αυτό είναι μια βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα της επικούρησης» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα μειωθούν και δεν κινδυνεύουν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο κ.Τζανακόπουλος απάντησε πως και ο κ. Σαμαράς είχε κάνει ανακοινώσεις στο Ζάππειο για το πρόγραμμα της ΝΔ και στη συνέχεια ακολούθησε η «λαίλαπα» του 2012-2014.
Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν αφήσει στο «απυρόβλητο» τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι δεν ισχύει καθόλου αυτό.
«Εμείς με πάρα πολλή καθαρότητα όλα το προηγούμενα χρόνια είχαμε μια πολιτική εξήγηση για την κρίση, η οποία απέδιδε τις ευθύνες εκεί που έπρεπε, δηλαδή σε ένα πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα επί δεκαετίες και οδήγησε στη χρεοκοπία.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Καραμανλής άφησε μια χώρα βυθισμένη μέσα στα χρέη, με 24 δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα και ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του τότε ΠΑΣΟΚ έκαναν απίστευτα λάθη.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου μνημονίου τη βύθισαν ακόμα πιο βαθιά και στα χρέη και στην ύφεση», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος διατύπωσε ερωτήματα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.
«Η ΝΔ έχει 280 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και αυτήν τη στιγμή κάνει μια προεκλογική εκστρατεία που μόνο για μία σελίδα στο ίντερνετ, συγκεκριμένα για το You tube, έχει κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πραγματικά, θα ήθελα να ακούσω από τους εκπροσώπους της ΝΔ ποιο είναι το κόστος» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης