Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η εταιρική διακυβέρνηση a la ΑΔΜΗΕ και το ακραίο παράδοξο με το buy back μετοχών

tags :
Η εταιρική διακυβέρνηση a la ΑΔΜΗΕ και το ακραίο παράδοξο με το buy back μετοχών
Οι απίστευτες εναλλαγές Προέδρου, ο πανταχού παρών κ. Ρουσόπουλος, ο εσωτερικός έλεγχος και το fund της Nomura
Ήταν η 12η Ιουλίου του 2018 όταν η Γενική Συνέλευση του ΑΔΜΗΕ αποφάσιζε την αγορά ιδίων μετοχών αλλά μέχρι σήμερα ουδέν έχει πράξει με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα ποια η σκοπιμότητα λήψης της απόφασης δεδομένου ότι δεν προέκυψε κάποιο αρνητικό γεγονός που να δικαιολογεί την απραξία.
Το αντίθετο μάλιστα καθώς η συμπεριφορά της μετοχής ήταν τέτοια που πολλές φορές μπορούσε να χαρακτηριστεί εκτός κλίματος καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι fund που σχετίζεται με τη Nomura ήταν δραστήριο μέχρι … παρεξηγήσεως ώστε το θέμα να έχει συζητηθεί και σε επίπεδο μελών του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών τα επίπεδα της μετοχής βρίσκονταν στα 1,7 ευρώ ενώ στη συνέχεια και μέχρι τον προηγούμενο μήνα η διακύμανση της τιμής της μετοχής ήταν μεταξύ 1,5 και 1,7 ευρώ και υστερούσε έναντι της αγοράς. Βέβαια μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι για απραξία ευθύνεται το γεγονός ότι οι επικεφαλής της εταιρίας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.
Στις 31/05/2019  άλλωστε ήταν η τελευταία αλλαγή με τον κ. Ιάσωνα Ρουσόπουλο να αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ αντικαθιστώντας την κα Ζαρίκου Ελένη που είχε αναλάβει τη θέση του Προέδρου στις 11/12/2018 αντικαθιστώντας τον κ. Ιάσωνα Ρουσόπουλο που τότε είχε παραιτηθεί και από μέλος του ΔΣ. Ο κ. Ιάσωνας Ρουσόπουλος είχε αντικαταστήσει στη θέση του Προέδρου τον κ. Νεκτάριο Παπαγιαννακόπουλο το Φεβρουάριο του 2018 που είχε τοποθετηθεί στη θέση και του Διευθύνοντος Συμβούλου το Δεκέμβριο του 2017 όταν από τη θέση του Διευθύνοντος είχε παραιτηθεί ο κ. Ιάσωνας Ρουσόπουλος.
Προφανώς όλα αυτά δηλαδή οι συνεχείς αλλαγές βασίζονται στις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης όπως την αντιλαμβάνονται στον ΑΔΜΗΕ. Και προφανώς αποτελεί διαβολική σύμπτωση το γεγονός ότι προσφάτως η κα Μαρία Σταματιάδου του Νικολάου ανέλαβε καθήκοντα Εσωτερικού Ελεγκτή της ΑΔΜΗΕ σε αντικατάσταση του Νικόλαου Σταματιάδη του Κωνσταντίνου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης