Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: H μη ύπαρξη συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Wall

tags :
Phoenix Capital: H μη ύπαρξη συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Wall
Με τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για την αποκλιμάκωση της έντασης στον εμπορικό πόλεμο και τις επιπτώσεις που έχουν στην Wall Street επανέρχεται η Phoenix Capital στο τελευταίο της report
Με τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για την αποκλιμάκωση της έντασης στον εμπορικό πόλεμο και τις επιπτώσεις που έχουν στην πορεία των χρηματιστηριακών αγορών επανέρχεται η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital στο τελευταίο της report.
Σύμφωνα με την Phoenix Capital οι συνομιλίες δεν αναμένεται να έχουν αίσιο τέλος καθώς  ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump κάνει λόγο για την επιβολή περαιτέρω δασμών εάν οι συνομιλίες αποτύχουν και η Κίνα ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση προς τη Huawei ως μέρος οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας.
Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι δεν έρχεται καμία συμφωνία.
Γιατί;
Επειδή η ηγεσία της Κίνας δεν πρόκειται ποτέ να υπογράψει συμφωνία που θα κάνει το Πεκίνο να φαίνεται αδύναμο.
Στο πλαίσιο της απειλής επιβολής περισσότερων δασμών από τον Πρόεδρο Trump, η υπογραφή μιας συμφωνίας το Σαββατοκύριακο θα κάνει την ηγεσία της Κίνας να φανεί φοβισμένη.
Έτσι ξεχάστε την Κίνα που έρχεται στο τραπέζι ενδιαφέρεται να υπογράψει μια συμφωνία.
Παράλληλα όπως τονίζει Phoenix Capital η κινεζική Huawei είναι μία από τις μεγαλύτερες εθνικές απειλές για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία έχει ήδη εμπλακεί σε μια σειρά από εγκλήματα/ζητήματα ασφάλειας που κυμαίνονται από κατασκοπεία σε πελάτες της ως την κλοπή εμπορικών μυστικών.
Με αυτό το σκεπτικό, η ιδέα ότι ο Πρόεδρος Trump θα σκεφτεί ακόμη και να επιτρέψει στην Huawei να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές των ΗΠΑ είναι εκτός πραγματικότητας.
Με απλά λόγια, όπως τονίζει η Phoenix Capital είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει εμπορική συμφωνά μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η αγορά ομολόγων το έχει προεξοφλήσει αυτό από τον Ιανουάριο του 2019.
Ενώ οι μετοχές σημείωσαν ράλι βάση της ελπίδας για μια εμπορική συμφωνία, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν βυθιστεί σηματοδοτώντας ότι δεν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία και ότι η παγκόσμια οικονομία ανατρέπεται.



Οι θετικές προσδοκίες δε θα ευοδωθούν και η μη ύπαρξη συμφωνίας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Wall Street...




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης