Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κυτταρίτιδα: Πώς δημιουργείται και πώς να την αντιμετωπίσεις

tags :
Κυτταρίτιδα: Πώς δημιουργείται και πώς να την αντιμετωπίσεις
Γράφει ο Κυριάκος Βολονάκης *
Η κυτταρίτιδα αποτελεί το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα της περιοχής του γλουτού και του μηρού. Απασχολεί το 70 – 80% των γυναικών ήδη από την εφηβική ηλικία.
Η εικόνα της είναι χαρακτηριστική: Δέρμα με υφή φλοιού πορτοκαλιού, ήπια βαθουλώματα και ψηλαφητές προεκβολές της επιφάνειας του δέρματος.
Οι αιτίες που την προκαλούν πολλές. Πρόκειται για μια διαταραχή της μικρο-κυκλοφορίας τόσο του αίματος όσο και της λέμφου που συνοδεύεται από συσσώρευση λιπώδους ιστού. Ο λιπώδης ιστός περιβάλλεται από πυκνό συνδετικό ιστό με διαφραγμάτια, που παρεμποδίζει τις μεταβολικές ανταλλαγές και εγκλωβίζει τα λιποκύτταρα κάνοντάς τα «ανθεκτικά», ακόμα και στην εξαντλητική δίαιτα.
Άλλα αίτια όπως ορμονικοί παράγοντες, διατροφή, έλλειψη άσκησης και καθιστική ζωή είναι παράγοντες που συνεπικουρούν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.
Η σύγχρονη κοσμετική εξασφαλίζει λύσεις σε αυτό το χρόνιο αισθητικό πρόβλημα.
Κυρίαρχη θεραπευτική προσέγγιση οι συνεδρίες Endermologie (LPG). Πρόκειται για έναν συνδυασμό συνεδριών λεμφικής παροχέτευσης αλλά και μηχανικής διέγερσης – κινητοποίησης του ιστού.
Τα πρωτόκολλα Endermologie ενεργοποιούν την διαδικασία λιπόλυσης, ελαστικοποιούν τα διαφραγμάτια, αποδιοργανώνουν τις λιποκυψέλες, ενώ διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου (κυρίως ινών ελαστίνης).
Τα πρωτόκολλα Endermologie συνδυάζονται άψογα με τοπική έγχυση λιποδιαλυτικών ουσιών (μεσοθεραπεία), αλλά και με συνεδρίες σύσφιξης του δέρματος με τελευταίας γενιάς ραδιοσυχνότητες.
Τα πρωτόκολλα εξατομικεύονται ανάλογα με το πρόβλημα και τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από πέντε με έξι συνεδρίες.

* Ο Κυριάκος Βολονάκης είναι Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Αντιγήρανσης DoCare ΜΗΤΕΡΑ
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης