Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ικτίνος: Split λίγο πριν την πώληση του Sitia Bay Resort

Ικτίνος: Split λίγο πριν την πώληση του Sitia Bay Resort
Πως εξηγεί τις κινήσεις της η διοίκηση της εταιρίας - Η μερισματική πολιτική
Στροφή προς την ευρεία επενδυτική κοινότητα και στους μικροεπενδυτές κάνει η διοίκηση της  Ικτίνος  με την απόφασή της να προχωρήσει στη διανομή 4 μετοχών για κάθε μία παλαιά έτσι ώστε η μετοχή να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους μικροεπενδυτές να εισέλθουν στη μετοχή σε χαμηλότερη τιμή.
Την εξήγηση αυτή έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Ικτίνος  Hellas  κ. Ευάγγελος Χαϊδάς στη γενική συνέλευση των μετόχων,  η οποία να σημειωθεί ενέκρινε την απόφαση της διοίκησης σε ποσοστό  99,87%  ενώ υπήρξε και μία πολύ μικρή μειοψηφία  επενδυτών σε ποσοστό  0,13% που δεν έδωσε την συγκατάθεσή του.
Εγχώριος θεσμικός επενδυτής διαφώνησε με την επιλογή της διοίκησης λέγοντας ότι πρόκειται για «πληθωρισμό» μετοχών η οποία στην παρούσα φάση δεν είναι αναγκαία για την εταιρεία που αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς  ρυθμούς.
Το σχέδιο του split  της μετοχής αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο και προβλέπει  την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από τα 0,40 λεπτά του ευρώ σε 0,10 λεπτά  του  ευρώ, με το  συνολικό αριθμό των μετοχών να ανέλθει σε 114.320.400 από 28.580.100 σήμερα.
Για  το σκοπό  αυτόν θα εκδοθούν 85.740.300 νέες μετοχές.
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται11.432.040 ευρώ και θα διαιρείται σε 114.320.400 κοινές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ  η κάθε  μία.
Ο κ  Ε. Χαϊδάς επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους μικροεπενδυτές να  αγοράσουν  τη μετοχή με λιγότερα χρήματα καθώς σήμερα η τιμή της μετοχής  διαπραγματεύεται στην περιοχή των 5 ευρώ.
Μετά  το split η τιμή  της μετοχής θα κάνει νέα αρχή από το 1,2 ευρώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Αύξηση κατά 10% στον τζίρο και τα κέρδη για το 2019  

Άνοδο του τζίρου και των κερδών στα επίπεδα του 10% αναμένει φέτος η διοίκηση παρά  τα όποια προβλήματα υπήρξαν στην παραγωγική διαδικασία του πρώτου εξαμήνου του έτους λόγω της κακοκαιρίας.
Η διοίκηση εκτιμά ότι στο δεύτερο εξάμηνο η παραγωγή θα αυξηθεί και θα καλυφθούν  οι παραγγελίες προς τους πελάτες της. 
Η διοίκηση  στο λατομείο του Νέστου  ξεκινά  υπόγειες  εξορύξεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια  από την κακοκαιρία
Το ενδιαφέρον  των επενδυτών που συμμετείχε στη γενική συνέλευση στράφηκε προς την  τουριστική  ανάπτυξη έκτασης 2000 στρεμμάτων στην Κρήτη που περιλαμβάνει την κατασκευή 100 κατοικιών και ενός  ξενοδοχείου  5 αστέρων όπως και μία  μαρίνα  για σκάφη αναψυχής .
Το σχέδιο  είναι αδειοδοτημένο  και την περίοδο αυτή  γίνονταν έργα αποχέτευσης.
Όπως είπε  η διοίκηση  βρίσκεται σε  συζητήσεις  με  Funds του εξωτερικού για την πώληση του ή την εν μέρει διαχείριση του για το ξενοδοχείο.
Με  βάση την αποτίμηση ορκωτών λογιστών το project αποτιμάται στα 35 εκατ. ευρώ με τη διοίκηση  να  υποστηρίζει ότι η συμφωνία για την πώληση  μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.
Σε  ερώτηση  προς τον πρόεδρο της Ικτίνος αν  υπάρχει σκέψη ένα  μέρος  του τιμήματος  διανεμηθεί  στους  μετόχους  το απέκλεισε λέγοντας ότι η μερισματική  πολιτική της  εταιρείας είναι ικανοποιητική και θα συνεχισθεί και τις επόμενες  οικονομικές χρήσεις.
Για  την οικονομική χρήση που πέρασε θα διανείμει  0,15 ευρώ ανά μετοχή  και η αποκοπή θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.
Δικαιούχοι  του μερίσματος θα είναι οι επενδυτές  που κατέχουν  μετοχές της εταιρείας  μέχρι  την  Παρασκευή 5  Ιουλίου  και η καταβολή του  θα γίνει στις 12 Ιουλίου.
Η έκπληξη στη γενική συνέλευση  των μετοχών ήταν η παρουσία του Fund KNUB με έδρα  τη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών  που  παραβρέθηκε δια αντιπροσώπου για να  καταψηφίσει το δικαίωμα των μελών του διοικητικού  συμβουλίου της μητρικής  εταιρείας να συμμετέχουν σε θυγατρικές χωρίς όμως να το αποτρέψει καθώς ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μετόχων της γενικής συνέλευσης.
Τέλος να σημειωθεί  ότι  το  Fund από  τη Μασαχουσέτη συμμετείχε στη  ΓΣ έχοντας μόλις 177 μετοχές  της  εταιρείας Ικτίνος  στο χαρτοφυλάκιο του.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης