Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τράπεζες, η ευθύνη της Κεφαλαιαγοράς μετά το πόρισμα της PwC και η επόμενη μέρα στην Creta Farms

tags :
Οι τράπεζες, η ευθύνη της Κεφαλαιαγοράς μετά το πόρισμα της PwC και η επόμενη μέρα στην Creta Farms
Εκτός ΔΣ ο Κ. Δομαζάκης - Ο στραγγαλισμός των τραπεζών στην εταιρία και η προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής
Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις τράπεζες περνά πλέον η ευθύνη των εξελίξεων στην Creta Farms μετά τη χθεσινή Συνέλευση η οποία ανέδειξε νικητή τον κ. Μάνο Δομαζάκη και τον κ. Κωνσταντίνο Δομαζάκη να αντιδρά έντονα προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέο γύρο αντιπαράθεσης.
Το αποτέλεσμα της Συνέλευσης βρίσκει όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές τον κ. Κ Δομαζάκη εκτός ΔΣ της εισηγμένης εταιρίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να καλείται να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα θέματα της Creta Farms με κυριότερο την εξασφάλιση ρευστότητας και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Αυτό όμως εξαρτάται στην παρούσα φάση κυρίως από τις τράπεζες οι οποίες έχουν ήδη περιορίσει αισθητά το factoring γεγονός που δημιουργεί συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού της Creta Farms και σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο bankingnews η στάση που έχει τηρήσει ο κ. Μάνος Δομαζάκης έναντι αυτών που οι ίδιες θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν στην εταιρία δεν τους οδηγεί σε θετική στάση απέναντί του.
Έτσι το τοπίο που διαμορφώνεται για την εταιρία είναι θολό και τα δεδομένα δείχνουν ότι ανεξάρτητα ποιος ήταν ο νικητής στη χθεσινή Γενική Συνέλευση η πιθανότητα και τα δύο αδέλφια να βγουν χαμένα από τον εμφύλιο πόλεμο είναι πολύ υψηλή .
Η εταιρία είναι σαφές ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και η άμεση επέμβαση θεωρείται αναγκαία, πράγμα που παραδόξως δεν δείχνει να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα για τις τράπεζες οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν τεράστια ποσά.
Την ίδια στιγμή απορίας προκαλεί η στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία τον τελευταίο μήνα επιδόθηκε στο … σπορ της αποστολής ερωτήσεων και της συλλογής απαντήσεων από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές τις οποίες μάλιστα δεν δημοσιοποίησε αλλά κάποιες διέρρευσαν στα Μέσα Ενημέρωσης.
Το βασικό επιχείρημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν τόσο καιρό ότι περίμενε την έκθεση της PwC επί του ζητήματος των 11 εκ ευρώ που είχε θέσει ο κ. Δομαζάκης.
Το πόρισμα ολοκληρώθηκε και εξ όσων ανακοίνωσε η Creta Farms έχει παραδοθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία να κρατά σε αναστολή διαπραγμάτευσης την μετοχή της εταιρίας.
Και αν θεωρεί ότι έχει είναι προφανές ότι οφείλει να την εξηγήσει πρώτα και κύρια στο επενδυτικό κοινό που εγκλωβίστηκε στην αναστολή διαπραγμάτευσης και μετά στους βασικούς μετόχους που αντιπαρατίθενται.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή είναι πιθανό να επαναφέρει στην διαπραγμάτευση τη μετοχή της Creta Farms εντός της επόμενης εβδομάδας.
Όσο όμως υπάρχει αυτή η τακτική της σιωπής και της συλλογής επιστολών και καταγγελιών ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος τι ακριβώς θα συμβεί την επόμενη ημέρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης