Τελευταία Νέα
Οικονομία

Phoenix Capital: Θα συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας - Έρχεται κατάρρευση στη Wall Street

tags :
Phoenix Capital: Θα συνεχιστεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας - Έρχεται κατάρρευση στη Wall Street
Tο CNBC φέρεται να παρερμήνευσε τα λεγόμενα του αμερικανού υπουργού οικονομικών
Η έντονη μεταβλητότητα και η αισιοδοξία που επικρατεί στη Wall Street οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών  των ΗΠΑ Steve Mnuchin για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο  αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Σύμφωνα με την Phoenix Capital
Ο Steve Mnuchin δήλωσε πως «ήμασταν περίπου στο 90% ολοκλήρωσης» για τη συμφωνία της Κίνας, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στις αρχές Μαΐου του 2019.
Παρόλα αυτά, αμερικανικό δίκτυο CNBC παρερμήνευσε τα λεγόμενά του υπουργού παραθέτοντάς τα ως «είμαστε στο 90% μιας συμφωνίας», λες κι έχουν κάνει οι ΗΠΑ και η Κίνα πρόοδο σε κάποια συμφωνία, χωρίς να το γνωρίζουμε.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital η έντονη μεταβλητότα που επικρατεί στην Wall Street οφείλεται στο γεγονός της πολυαναμενόμενης συνάντησης Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων στη διάσκεψη των G-20, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι μια επιτυχημένη εμπορική συμφωνία είναι αδύνατη.
Η Κίνα δεν θα δεχτεί ποτέ μια συμφωνία που να κάνει την ηγεσία της να δείχνει αδύναμη.
Αυτό σημαίνει ένα σκληρό «όχι».
Αντίθετα, ο πρόεδρος Trump έχει καταστήσει σαφές ότι θα κρατήσει σκληρή στάση σε αυτό το θέμα, μια και το κατατάσσει ως πολύ σημαντικό για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2020.
Όσο η αγορά αναμένει μια ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, ωστόσο μόλις κλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος με εκατέρωθεν επιβολές δασμών  τα δεδομένα ια αλλάξουν άρδην.
Στο γράφημα του δείκτη NYSE, στη διακύμανση από το πρόσφατο χαμηλό του Δεκεμβρίου 2018 μέχρι σήμερα, βλέπουμε να σχηματίζεται μια παρατεταμένη «σφήνα».



Όταν η πορεία του δείκτη «σπάσει» την σχηματιζόμενη «σφήνα» προς τα κάτω, το ράλι τελειώνει και η χρηματιστηριακή αγορά θα κατρακυλήσει στα χαμηλά του Δεκεμβρίου 2018...




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης