Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης στο ΒΝ: «Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις» - Στο επίκεντρο το φορολογικό σύστημα

Χάρης Θεοχάρης στο ΒΝ: «Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις» - Στο επίκεντρο το φορολογικό σύστημα
Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Αθήνας στο bankingnews
Ο Χάρης Θεοχάρης ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της  Αθήνας μιλά στο bankingnews για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο  θα έχει  ως περιεχόμενο τα «καυτά» φορολογικά  θέματα,  μεταξύ αυτών θα είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος με στόχευση την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη μείωση της φορολογίας  για να δημιουργηθούν ικανές συνθήκες μείωσης της φοροδιαφυγής.
Οι  πρωτοβουλίες της ΝΔ θα φέρουν φοροελαφρύνσεις και συνθήκες  για λιγότερη  φοροδιαφυγή
Πιστεύει ότι η διακυβέρνηση της  χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε  από τους  ψηφοφόρους  στις Ευρωεκλογές  και αναμένει την επιβεβαίωση από τις  κάλπες  της 7η Ιουλίου διότι η Νέα  Δημοκρατία απευθύνεται σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα έχοντας  συγκεκριμένο πρόγραμμα  που  η εφαρμογή του θα  φέρει καλύτερες  ημέρες  για  όλους χωρίς  αποκλεισμούς.
Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας θα προχωρήσει στις  αναγκαίες  μεταρρυθμίσεις χωρίς να  φοβηθεί το πολιτικό  κόστος.
Αναγνωρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να  φθάσουν   και στη  Δικαιοσύνη βελτιώνοντας  το χρόνο  απονομής  καθώς  πρόκειται  για πάγιο αίτημα  επενδυτών  που θέλουν  να φέρουν κεφάλαια  στη χώρα  μας.
Ο  κ. Χάρης  Θεοχάρης  θεωρεί ότι  ισχυρή  εκλογική εντολή  είναι αναγκαία όσο ποτέ για να αλλάξει σελίδα  η χώρα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στον δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Το κόμμα της ΝΔ φαίνεται ότι κερδίζει τις εκλογές της 7η Ιουλίου με σημαντική διαφορά από το δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Πως δικαιολογείται η δυναμική των ψηφοφόρων που στρέφονται μαζικά προς τη ΝΔ;

Χάρης  Θεοχάρης: Η εκτίναξη της διαφοράς μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα προϊόν σύγκρισης ανάμεσα σε στόχους, πρόγραμμα, πολιτικό λόγο. Από τη μια πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε άλλα από αυτά που υποσχέθηκε, υπερφορολόγησε και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξης, μίλησε πολωτικά, επένδυσε στην σκανδαλολογία τον λαϊκισμό και τους ημετέρους, ενώ επικρότησε την ακραία ρητορική Υπουργών του.
Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που στηλίτευσε όλα τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και αντέτεινε: Πρόγραμμα και λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών και την Ελλάδα του μέλλοντος, μία Ελλάδα αυτοδύναμη. Έτσι, κέρδισε σταδιακά την προσοχή και την αποδοχή των πολιτών και δημιούργησε δυναμική. Καθημερινά συναντώ στην Νότια Αθήνα πολίτες που μου λένε ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά και με συγχαίρουν για την επιλογή μου να συμμετέχω την ισχυρή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών  οι οποίοι εναποθέτουν  όπως  όλα δείχνουν την διακυβέρνηση της χώρας στο Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα προβλήματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μπορεί να φέρουν τη ΝΔ αντιμέτωπη με οργανωμένες ομάδες και συμφέροντα. Εκτιμάται ότι είναι έτοιμη η  κυβέρνηση και  το κόμμα να αναλάβουν το  πολιτικό κόστος;

Χάρης Θεοχάρης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Δεν χαϊδεύει τις οργανωμένες ομάδες και είναι λογικό να δημιουργούνται ερωτήματα για τις συγκρούσεις της επόμενης ημέρας. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου με τη στήριξη του ελληνικού λαού. Θα είναι μία κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες και με αυτή τη δύναμη θα προχωρήσει, χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος.

Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ έχει αναδείξει ως μείζον θέμα την  μείωση της φορολογίας. Πόσο εφικτό είναι η υλοποίηση τους προγράμματος όταν τα πλεονάσματα θα παραμείνουν στα επίπεδα του 3,5% . Πώς θα προκύψουν ελαφρύνσεις όταν οι υποχρεώσεις του κράτους έναντι των πιστωτών είναι αδιαπραγμάτευτες;

Χάρης  Θεοχάρης :Το σχέδιό μας είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους μέσα από την ανάπτυξη, όχι τη λιτότητα. Οι μειώσεις φόρων που έχουμε ανακοινώσει για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στην πρώτη διετία, η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων και του ΦΠΑ είναι εφικτές.
Από εκεί και πέρα, το πλαίσιο του 3,5% είναι ασφυκτικό. Αυτό που έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι οι συμφωνίες που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση θα γίνουν σεβαστές, αλλά σταδιακά θα αναζητήσουμε τρόπους, ώστε να απαλύνουμε κάποιους όρους, στηριζόμενοι στην αξιοπιστία που κτίζουμε.

Η φοροδιαφυγή είναι ένα μείζον πρόβλημα της οικονομίας για δεκαετίες. Μπορεί να αντιμετωπισθεί και σε ποιο βαθμό;

Χάρης  Θεοχάρης Κεντρική μέριμνα την επομένη των εκλογών είναι να κατατεθεί νέο φορολογικό νομοσχέδιο με μειωμένους συντελεστές και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Ο κύριος στόχος αυτού του νομοσχεδίου θα είναι να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και να μειώσουμε τα φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Η φοροδιαφυγή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει την ελληνική οικονομία. Μέσα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα περιορίσουμε το εύρος της, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η φορολογική ελάφρυνση. Φυσικά, αυτό δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη, η δημιουργία φορολογικής συνείδησης χρειάζεται χρόνο και συνέπεια στην εφαρμογή των νόμων.

Μπορεί μία κοινοβουλευτική αυτοδυναμία της ΝΔ με 157 βουλευτές να  είναι η αφετηρία  υλοποίησης  μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής που χρειάζεται η χώρα; Ποιες τομές χρειάζεται η δημοσία διοίκηση για να απελευθερωθούν δυνάμεις προς όφελος της οικονομίας;

Χάρης Θεοχάρης :Η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία εξαρτάται από την επιλογή των εκλογέων. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή, για να προχωρήσουμε σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μια αυτοδύναμη και φωτεινή Ελλάδα, και οι οποίες ξεκινούν από τη δημόσια διοίκηση.
Δεσμευόμαστε για ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό, που προσέχει το χρήμα του φορολογούμενου και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες. Ένα κράτος που χρησιμοποιεί ως βασικά εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αξιολόγηση, που θέτει στόχους, παρακολουθεί την υλοποίηση, και μετρά τα αποτελέσματα. Αλλά προπαντός ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση, που δεν θέτει γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά ακολουθεί απλές και γρήγορες διαδικασίες.

Στη  Δικαιοσύνη  πρέπει  να  υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και σε ποια κατεύθυνση;

Χάρης  Θεοχάρης Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους, που αποθαρρύνουν τους επενδυτές, για αυτό ένα από τα πρώτα που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε ταχεία εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.
Πέραν όμως των επενδυτών οι καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη ταλαιπωρούν πολίτες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε στην προώθηση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών, στη χαρτογράφηση των δικαστηρίων και των αναγκών που μπορούν να καλύψουν, στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα δικαστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης