Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μερίσματα σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Motor Oil επηρεάζουν την αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μερίσματα σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και Motor Oil επηρεάζουν την αγορά
ΑΓΟΡΑ: Τα μερίσματα ρίχνουν το ΧΑ στο άνοιγμα. Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 5%, η Motor Oil 3,3% και ο Μυτιληναίος 1%. Ωστόσο οι μερισματικές αποδόσεις των μετοχών είναι: 4% για τη Motor Oil, 6% για τον ΟΠΑΠ και 3,6% για τον Μυτιληναίο.

Πάντως ξαναλέμε πως λίγο το momentum έχει χαλάσει και το σημείωναν και κάποιοι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Πιέζονται πάλι οι τράπεζες, υποχωρεί λίγο και η ΔΕΗ. Ο τζίρος έχει περιοριστεί και αυτό δείχνει πως υπάρχει μία στάση αναμονής, ή ο ενθουσιασμός των ξένων κόπασε.

Παρέμεινε το ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές. Όχι ότι περιμέναμε και κάτι άλλο. Διατηρεί ο οίκος και κάποιες απόψεις που έχει από παλιά για δανεισμό τίτλων, ανοικτές πωλήσεις και άλλα. Που να διάβαζε τι γράφουν και κάποιοι για τους σορτάκηδες. Θα τράβαγαν τα μαλλιά τους εκεί στον MSCI.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: Πολλές σήμερα αλλά η πιο σημαντική είναι της Creta Farms. Για να δούμε θα πάρουν απόφαση επιτέλους και το σημαντικότερο φυσικά είναι ποιος θα πάρει τον έλεγχο της εταιρείας. Αν μας λέγατε να διαλέξουμε θα λέγαμε πως θέλουμε ένα εκτελεστικό manager τρίτο που να βάλει μαχαίρι.

Να κόψει κωδικούς που δεν πουλάνε, να διδάξει τιμολόγηση και κοστολόγηση και να κάνει πολλά που δεν έχουν γίνει επί χρόνια. Το βασικότερο είναι να σταματήσουν να κοιτάνε τον τζίρο και να κοιτάξουν τα κέρδη.

Να κοιτάξουν cash flow και να ηγηθούν του ανταγωνισμού, όχι να τον ακολουθούν και να τον φοβούνται. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να βρουν λεφτά. Τα 15 εκατ. ευρώ ακούγονται μια χαρά για αρχή. Θέλει άλλα 25 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας.

ΤΖΙΡΟΣ: Πάνω που είχαμε αρχίσει να χαιρόμαστε για την ενίσχυση του τζίρου και την παραμονή του πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ έχουμε αρχίσει λίγο τελευταία και «σκουριάζουμε». Σημειώνουμε πως η ΕΧΑΕ έκανε δυνατή κίνηση λόγω αύξησης του τζίρο και τώρα αποτιμάται 295 εκατ. ευρώ περίπου. Νομίζουμε πως η μείωση του τζίρο δεν έχει αποτιμηθεί στη μετοχή.

ΔΕΗ: Άντε να έρθει η Παρασκευή να δούμε τι αποτελέσματα θα βγάλει. Νομίζουμε πως οι πηγές των δημοσιογράφων δεν σφάλουν. Λογικά θα βγουν τα νούμερα που έχουν γραφτεί εκτός και αν υπήρχαν περιθώρια… ελιγμών. Υποχωρεί στα 1,8390 ευρώ η μετοχή με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Καλή η κίνηση της μετοχής και βρίσκεται στα 7,10 ευρώ. Θα μπορούσαμε να δούμε την κίνηση μέχρι τα 7,30 ευρώ όπου εκεί πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν οι επενδυτές να αντλήσουν λίγη ρευστότητα και να περιμένουν άλλες ευκαιρίες ή ένα πισωγύρισμα.

ΟΛΠ: Στα 22,30 ευρώ με χαμηλό όγκο και απώλειες 1,11%.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,0350 ευρώ με οριακή άνοδο και όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Θα έπρεπε ήδη να είναι σε υψηλότερα επίπεδα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Υποχωρεί και σήμερα περίπου 1% με χαμηλό όγκο συναλλαγών και αποτίμηση 88 εκατ. ευρώ η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στα 2,02 ευρώ με κορυφαίο σημείο εισόδου στις τελευταίες διορθώσεις στα 1,80 ευρώ ή λίγο πάνω. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα γυρίσει πάλι εκεί. Κρίμα θα είναι βέβαια, γιατί δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης