Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Πιθανή «στρέβλωση» στην πορεία των δεικτών λόγω μερισμάτων

tags :
ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Πιθανή «στρέβλωση» στην πορεία των δεικτών λόγω μερισμάτων
Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Motor Oil διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα και έχουν βαρύτητα στο γενικό δείκτη και στον FTSE 25
Η αποκοπή σήμερα 26/6 των μερισμάτων τριών εισηγμένων που έχουν βαρύτητα στους δείκτες πιθανότατα θα δημιουργήσει απώλειες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.
Από την άλλη οι αναλυτές σημειώνουν πως η τάση θα δοθεί από τις αγορές του εξωτερικού, καθώς από το εσωτερικό απουσιάζουν οι ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, ενώ τονίζουν και την απώλεια του καλού momtum που είχε η αγορά το προηγούμενο διάστημα.
Αναφορικά με τα μερίσματα, η Μυτιληναίος διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα για το μέρισμα ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,6%.
Ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ μεικτό με την απόδοση να είναι στο 6%.
Τέλος, η Motor Oil κόψει υπόλοιπο μερίσματος 0,95 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 4%.

Euroxx
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο, ενώ χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται τρεις μετοχές με βαρύτητα στους δείκτες και ίσως προκληθεί πίεση.

Eurobank
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει κάπως ασταθής σήμερα λόγω της πορείας των διεθνών αγορών και της προφανής απώλειας του εγχώριου momentum.

Beta
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών παραπέμπουν σε συσσώρευση για τη σημερινή συνεδρίαση. ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Lavipharm, Byte, Alpha Αστικά Ακίνητα, Creta Farms, ΟΛΠ, Ελγέκα, Άβαξ και Καρέλιας έχουν σήμερα γενική συνέλευση και Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Motor Oil διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης