Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Εχθρική πράξη η επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ

Β. Κορέα: Εχθρική πράξη η επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ
Δεν έχει αλλάξει το άγριο όνειρο των ΗΠΑ να μας γονατίσουν με κυρώσεις και πίεση ανέφερε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας
Εχθρική πράξη χαρακτήρισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας την πρόσφατη επέκταση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της χώρας του.
Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο αξιωματούχος της Β. Κορέας τόνισε ότι οι κυρώσεις αυτές αποτελούν μια τεράστια πρόκληση για τα όσα επιτεύχθηκαν μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και του επικεφαλής της Β. Κορέας, Kim Jong Un στη Σύνοδο Κορυφής του στη Σιγκαπούρη.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ επέκτειναν τη διάρκεια έξι εκτελεστικών εντολών που περιελάμβαναν κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Β. Κορέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Mike Pompeo ότι άνω του 80% της βορειοκορεατικής οικονομίας επλήγη από αυτές τις κυρώσεις και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συκοφαντούν βάναυσα τη Β. Κορέα στις αναφορές του για το trafficking και τις θρησκευτικές ελευθερίες.
«Πρόκειται για μια εκδήλωση των πιο ακραίων επιθετικών ενεργειών από τις ΗΠΑ» τόνισε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά δείχνουν πως «το άγριο όνειρο των ΗΠΑ να μας γονατίσουν μέσω των κυρώσεων και της πίεσης δεν έχει αλλάξει, αλλά αντιθέτως εντείνεται».
«Δεν διψάμε για την άρση των κυρώσεων.
Το κράτος μας δεν είναι μια χώρα που θα παραδοθεί στις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Ούτε είμαστε μια χώρα, στην οποία οι ΗΠΑ μπορούν να επιτεθούν όποτε θέλουν» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης